Samo vi pucajte Gospa će vam oprostiti

Stihove pjesme Rajska Djevo napisao je Petar Perica svećenik koga su partizani likvidirali bez ikakvog suđenja u listopadu 1944. godine.  Komunistima je smetao jer je bio Hrvat, svećenik i jer je bio posvećen vjeri i radu s vjernicima.

Nasljednici istih ti komunista koji se danas vole nazvati demokratima ne mogu ubijati, ali zato putem svojih poslušnika siju mržnju i omalovažavaju vjeru i vjernike. Najnoviji slučaj iz Međugorja kada je zasvijetlio kip Gospe u kući vidjelice Vicke bio je znak za neviđenu medijsku hajku. Hrvatski mediji u vlasništvu novopečenih tajkuna po nalogu lažnih demokrata danima se trude ismijati i popljuvati događanja u Međugorju.

Tekstovi puni nebuloza o sijalicama, boji, pljačkašima, profiterima šire se medijskim prostranstvima kao gljive poslije kiše. Autori tih tekstova koji se nalaze stotine kilometara daleko od Međugorja uvjeravaju svoje čitatelje o još jednoj u nizu hercegovačkih prevara. Niti jedan od njih nije bio ovih dana ni blizu Međugorja, ali pošto cilj opravdava sredstvo to njima i njehovim šefovima nije ni  bitno. Sa druge strane medijske kuće iz demokratskog svijeta kojima je oduvijek komunizam bio totalitarni režim su poslali svoje tv i novinarske ekipe koje realno izvješćuju sa lica mjesta o novom čudu u Međugorju.

Tisućama i tisućama vjernika koji dolaze na lice mjesta ne trebaju niti jedni, niti drugi da ih uvjere u njihovu vjeru. Oni mirno, u tišini sa krunicama u rukama mole i obilaze kuću u kojoj je Gospin kip koji svijetli. Njih je kao i njihove pretke u životu održala vjera koju nije mogao slomiti komunistički režim, i ne postoji niti jedan medij koji će ih uvjeriti u  suprotno.

I dok se medijska hajka iz centara moći koji propovijedaju i podržavaju razvratnost, blud i homoseksualce očekivala, čudno je da su njihovu igru prihvatili pojedini domaći mediji koji se u datom trenutku znaju pohvaliti da su hrvatski. Ovaj puta maske su još jednom pale i dobro se vidi pod čijim su ti mediji uticajem. Ali ne, ne treba im suditi, njihovi članci i komentari su im dovoljna osuda.

Samo vi pucajte Gospa će van oprostiti...

Zdravo, Djevo, svih milosti puna,
vječnog sunca ogrnu te sjaj.
Oko čela zvjezdana ti kruna,
ispod nogu stenje pakla zmaj.

Rajska Djevo, kraljice Hrvata,
naša Majko, naša zoro zlata,
odanih ti srca primi dar,
primi čiste ljubavi nam žar.

Blažena si, jerbo sva si čista,
zmijin dah ne okuži ti grud!
Zvijezda sreće i nama da blista,
noći grijeha mrak rasprši hud!

HERCEGOVINA.info