FOTO  S lijepim vremenom hodočasnici sa svih strana svijeta stigli u Međugorje

Međugorje
Hercegovina.info

Kao i u cijeloj Hercegovini, predivan dan danas je osvanuo i u Međugorju. Brojni vjernici i hodočasnici od samog jutra krenuli su ka crkvi svetog Jakova gdje su se slavile svete mise u 7, 8, 9:30 i 11 sati.

Misu za župljane u 11 sati predslavio je fra Slavko Soldo. Uz domaće župljane, na misu su stigli i brojni hodočasnici iz Hrvatske, naročito iz bližih dalmatinskih mjesta.

Nakon svete mise zatekli smo i brojne hodočasničke grupe iz cijeloga svijeta. Tako smo priliku imali porazgovarati s dva bračna para iz Francuske, s hodočasnicama iz Koreje, ali i s onima iz Njemačke.

Miki i Angela su Koreanke. Zanimljivo Miki je protestantica: "Da, ja sam protestantica, no imala sam veliku želju doći u Međugorje i iskusiti ovo mjesto.

Njezina prijateljica Angela je pak katolkinja: "Imam samo predivne riječi za Međugorje. Ovdje uistinu treba doći i uzeti ono duhovno što nam Gospa daje."

Po prvi puta u Međugorju je i Nijemac Lenz Reinhard: "Prvi puta sam ovdje i moram vam kazati da mi se mjesto uistinu dopada. Sada idem sa svojom grupom do kipa Uskrslog Krista pomoliti se. Jako je lijepo ovdje".

Hodočasnici iz Francuske također su po prvi puta u Međugorju: "Malo ste nas zatekli jer ne znamo puno u Međugorju, no prvi dojam je jako lijep", kazali su nam.

I oni su također krenuli prema kipu Uskrslog no nisu baš znali gdje se točno nalazi, te su nas zamolili za pomoć što smo i učinili te ih uputili. Od 14 sati danas se na Brdu ukazanja moli krunica, a večernja sveta misa u župnoj crkvi svetog Jakova je u 18 sati.