Pronađena nestala Francuskinja u Međugorju

milivoj pjaca, HGSS Mostar, potraga, HGSS, potraga, Bregava, HGSS, milivoj pjaca, tijelo, Međugorje, nestanak, HGSS, Široki Brijeg, planinari, planina, HGSS, Čvrsnica, gss, Međugorje, gorska služba spašavanja, spašavanje, gss, nestanak, pronalazak, smrt, HGSS, križevac, spas, spasilačka služba, Spasenje, gorska služba spašavanja, gss, potraga, jare, mostarsko blato, Josip Bokšić, Josip Bokšić, potraga, Široki Brijeg, HGSS, potraga, Čitluk, vionica, tijelo, gss, nestanak, HGSS, gss, Međugorje, potraga, Međugorje, potraga, nestanak, gss, potraga, gss, potraga, Međugorje, HGSS, hgss čitluk, Međugorje, HGSS, Međugorje, Međugorje, gss, nestanak, Posušje

... pothlađena i dehidrirana, izvijestio je u četvrtak Operativni centar civilne zaštite HNŽ-a. Starica je nestala 5. prosinca nakon što se izdvojila iz grupe hodočasnika na Brdu ukazanja u Međugorju.

U velikoj akciji spašavanja, koja je počela u srijedu oko 20 sati, sudjelovalo je 50 pripadnika gorskih službi spašavanja u BiH. Nakon više od dva sata potrage starica, koja je provela noć vani na temperaturi koja se spuštala i na -3°C, pronađena je živa, pothlađena i dehidrirana, ali komunikativna i svjesna. Odmah je utopljena i zbrinuta te prevezena u Dom zdravlja u Čitluku.