Počeo 21. Mladifest u Međugorju

očetak festivala obilježili su mladi iz 69 zemalja, iz svih krajeva svijeta, koji su noseći zastave svojih država s vanjskog oltara crkve sv. Jakova u Međugorju okupljeno mnoštvo pozdravili govoreći jezicima zemalja iz kojih dolaze.

Nakon ovog predstavljanja praćenog pljeskom i ovacijama riječi dobrodošlice hodočasnicima iz svih krajeva svijeta uputio je međugorski župnik fra Petar Vlašić. Govoreći o ovogodišnjem motu Festivala „Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?“ župnik je mladima poručio kako se svima nameće ovo pitanje i kako ovaj današnji svijet nudi odgovore na pitanje o smislu života ali da su to lažne vrednote: isprazna zabava, kocka, droga, alkohol, blud i da sve to ne može ispuniti ljudsko srce na način kako to može Isus.

Svetu Misu koja je uslijedila nakon predstavljanja predvodio je provincijal hercegovačkih franjevaca fra. Ivan Sesar uz koncelebraciju 340 svećenika, a cijelu Misu je svirao i pjevao međunarodni zbor i orkestar koji se svake godine formira za potrebe ovog susreta mladih.

Ovogodišnji međunarodni molitveni susret mladih završava 6. kolovoza jutarnjim misnim slavljem u 5 sati na brdu Križevac. Program cijelog „Mladifesta“ izravno će prenositi lokalna radiopostaja „Mir Međugorje“ kao i austrijski Kath.net (www.kathtube.com) koji će slikom i tonom putem interneta izravno prenositi program ovogodišnjeg Festivala mladih.

ABCportal.info