Pisanice od srca ponovno u Brotnju

Prelijepu pisanicu s motivima hercegovačkoga kraja otkrili su župnik fra Petar Vlašić, načelnik Ivo Jerkić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Nazočne je pozdravio župnik fra Petar Vlašić koji je tom prilikom kazao:

"Sabrali smo se ovdje na Cvjetnicu, kad Isus svečano ulazi u Jeruzalem, svoj grad, a građani Jeruzalema ga čekaju radosne duše i srca sa grančicama i cvijećem u ruci, te mu odaju počast. I mi smo danas slavili ovaj blagdan i upravo danas smo odlučili otkriti uskrsno jaje koje su nam darovali naši prijatelji iz Koprivničko-križevačke županije."

Načelnik općine Čitluk prilikom otvaranja uskrsne pisanice pozdravio je župljane župe Međugorje, hodočasnike i sve goste.

- Ova pisanica dar je Koprivničko-križevačke županije, veza između naših županija je Povelja koju smo potpisali prije četiri godine, a naše prijateljstvo traje i od ranije. Ovo jaje koje je simbol života ujedno je i simbol prijateljstva između Koprivničko-križevačke županije i Općine Čitluk- rekao je načelnik Jerkić.

- Prošle godine smo simbolično obilježili Uskrs postavljanjem pisanice i odlučili smo da to učinimo i ove godine, te da vas na ovaj način simbolično uvedemo uskrsno slavlje-kazao je župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Koprivničko-križevačka županija darovala je veliko uskrsno jaje Općini Čitluk. Svečana primopredaja održana je u nedjelju, na Trgu žrtava Domovinskog rata, uz nazočnost izaslanstva Općine Čitluk i Koprivničko-križevačke županje. Uz župana Darka Korena, svečanosti su nazočili i gradonačelnik prijateljskog grada Križevaca Branko Hrg, dopredsjednik Skupštine Koprivničko-križevačke županije Ivan Vuk, predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev i Krešimir Blažiček.
Citluk.ba