Petu godinu zaredom u Međugorju održan blagoslov motora

Organizatori iz MK Brotnjo iz Međugorja i ove su se godine pobrinuli za sadržajan program koji je u subotu završio koncertom Zabranjenog Pušenja.

Središnji dan V. Moto hodočašća u organizaciji MK Brotnjo započeo je laganim druženjem u Moto kampu na Tromeđi i putem križa na Brdu ukazanja. Prije samog polaska na Brdo ukazanja okupljenim motoristima u kampu pozdravnim riječima obratio se Franjo Primorac, a motoristi su se u molitvi prisjetili i pokojnog fra Petra Vlašića.

Molitvu u kampu predvodio je mladi fra Stanko Ćosić. Fra Stanko je pored molitve u kampu predvodio i put križa na Brdu ukazanja. Nakon puta križa motoristi su se vratiti u kamp na Tromeđi gdje su druženje nastavili uz ručak.

Okupljenim motoristima iz brojnih europskih zemalja o svojim iskustvima nakon ručka govorili su liječeni ovisnici iz zajednice Cenacolo. U svom svjedočenju članovi Cenacola govorili su o životu prije dolaska u zajednicu, ali i o promjenama koje su doživjeli za boravka u zajednici Cenacolo, a nakon saslušanih svjedočenja uslijedio je defile motorista od kampa do crkve sv. Jakova u Međugorju.

Dolazak velikog broja motorista u Međugorje nije mogao proći nezapaženo. Motoristi su plijenili pozornost ostalih hodočasnika koji su jučer sudjelovali u večernjem molitvenom programu u međugorskom svetištu, a motoristi su sinoć nazočili i večernjoj svetoj misi. Po završetku mise uslijedio je blagoslov u sklopu kojega je fra Marinko Šakota došao među motoriste i blagoslovio njih i njihove motore.

I prije samog blagoslova fra Marinko je pohvalio motoriste posebno naglasivši kako ovakvim hodočašćem motoristi mijenjaju stereotipe o motoristima i pohvalio njihovo humanitarno djelovanje. Sva dosadašnja međugorska moto hodočašća imala su humanitarni karakter, pa je tako i sinoć održana humanitarna tombola u pauzi između nastupa mladih broćanskih bendova i Zabranjenog Pušenja.

Prije popularnog Zabranjenog Pušenja atmosferu u kampu na Tromeđi zagrijavali su „Nešto između" i „Roko i Paćenici", a popularni Sejo Sexon i društvo na binu su se popele negdje oko ponoći. Zabranjeno Pušenje u Međugorju je nastupilo u sklopu svoje turneje „Šeki's on the road again" u sklopu koje će Zabranjeno Pušenje već u slijedeću suboti nastupiti na moto partyu u Garešnici.

citluk.ba