Papi Franji Međugorje je u srcu

 Papi Franji Međugorje je u srcu
Budite poslušni mons. Hoseru!, riječi su pape Franje koje je dva puta prošaptao na uho međugorskom župniku fra Marinku Šakoti prilikom njihova susreta na nedavnoj audijenciji u Vatikanu, prenosi Medjugorje-info.com.

U najnovijem "Glasniku mira" sam fra Marinko Šakota opisuje svoj susret s Papom prilikom Međunarodnog kongresa upravitelja i suradnika svjetskih svetišta koji se održavao u Vatikanu od 27. do 29. studenog 2018. godine.

Kongres je organiziralo Pontifikalno vijeće za promociju nove evangelizacije pod vodstvom mons. Rina Fisichelle. Šestotinjak sudionika Kongresa razmatralo je temu: "Svetište - otvorena vrata za novu evangelizaciju!"

Na kraju kongresa, u četvrtak 29. studenog bilo je predviđeno da se i sam papa Franjo obrati sudionicima. Ne poštujući protokol, osim općenitog obraćanja, papa Franjo se poželio i rukovati sa svakim sudionikom.

Tako je i međugorski župnik imao priliku Papi osobno pružiti ruku i pokloniti mu krunicu izrađenu od hercegovačke drače.

Papa Franjo mu je poručio: Budite poslušni mons. Hoseru!, a razmišljajući o tim riječima fra Marinko zaključuje: U spomenutim Papinim riječima iščitavao sam i veliko povjerenje koje papa Franjo ima u nadbiskupa Henryka Hosera. Kao da nam je htio reći: Slušajući mons. Hosera, slušate mene, slušate Crkvu. Suprotno tome: Ako niste poslušni mons. Hoseru, niste poslušni meni, niste poslušni Crkvi! U nekoliko riječi koje mi je rekao, osjetio sam da je papi Franji Međugorje u srcu, da mu je jako stalo do Međugorja i da mu je želja da svi ozbiljno odgovorimo zadaći koja nam je povjerena. U Papinim riječima osjetio sam ohrabrenje, ali i veliku odgovornost koju svi nosimo za Međugorje.