Papa Franjo je donio odluku: Međugorje će postati svetište?

Papa Franjo je donio odluku: Međugorje će postati svetište?
Prošlo je više od godinu dana otkad je Međunarodno istražno povjerenstvo zaključilo razmatranje fenomena Međugorja. Istraživali su je li ondje mjesto Gospina ukazanja i može li se stoga službeno proglasiti svetištem. Sve nalaze nakon četiri godine rada lani u siječnju predali su Kongregaciji za nauk vjere, a oni su ih proslijedili Papi na konačnu odluku. O iščekivanju da Međugorje proglasi svetištem, za Božić je govorio i kardinal Vinko Puljić, koji je bio član vatikanskog povjerenstva.

- Ja očekujem skoro u budućnosti odluku Svetog Oca. Kakva će biti, to ne mogu prejudicirati. To prepuštam Svetom ocu. To mjesto je najveća ispovjedaonica u Europi. To je možda najjače u Međugorju, ne ukazanje, ne poruke, nego ispovijedanje i vraćanje - kazao je kardinal Puljić.

Unatoč pritisku javnosti, Papa se još nije očitovao. Mnoge njegove riječi tijekom prošle godine interpretirali su u kontekstu Međugorja.

- Eto, to se događa kad nam kažu: poznam nekog vidioca, neku vidjelicu koja prima Gospina pisma, Gospine poruke. Ali Gospa je majka, nije šefica poštanskog ureda da šalje poruke svaki dan - rekao je Papa inspiriran Evanđeljem po Luki.

Mnogi ističu da bi konačno mišljenje mogao objaviti 6. lipnja za posjeta Sarajevu.

24sata.hr