Otac Marina Čilića: Sve je počelo u ovom međugorskom kamenjaru

Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Međugorje, Marin Čilić, Ivan Dodig, Međugorje, Međugorje, Marin Čilić, križni put, Marin Čilić, Međugorje, Marin Čilić, Međugorje
...postao prvi Hrvat koji je ušao u finale US Opena, četvrti koji će igrati finale Grand Slama. Marin nakon pobjede: presretan i skroman u izjavama, a u rodnom Međugorju ponos Marinova oca koji je, kaže, tek nakon sinoćnje proslave postao svjestan što ova pobjeda znači za Hrvatsku.
Teniska revolucija u razvoju, za povijest hrvatskog sporta. Ivanišević izvan sebe, a ni Federeru nekako nije bilo krivo... Marin, prvi Hrvat u finalu US Opena svjestan je da ovo nije samo bljesak..

"Apsolutno presretan sa ovakvim iskustvom sa ovakvim tenisom, zbilja nisam očekivao da bi mogao tako od početka do kraja odigrati na sjajnom visokom nivou, imao sam osjećaj da je sve što sam pokušavao, da je sve išlo za rukom", izjavio je Marin Čilić.

To je najbolji tenis koji je ikada igrao. Sve je počelo u ovom međugorskom kamenjaru, u kojem se i Marinov otac nakon neprospavane noći, za RTL prisjeća početaka.

"Ovdje su bili kameni zidovi i tu se tuklo po zidu, Dalmacija je imala ove ravne zidove, a mi smo imali ove suhozide od kamena i onda znaš loptica ide, znaš lako je znati kad je ravan zid gdje će loptica", kazao je Zdenko Čilić, Marinov otac.

U drugo međugorsko čudo vjeruju i građani, a najponosniji čovjek je trenutno Goran Ivanišević. Posljednji je okusio finale Grand slama i zato zna što ovo znači.

"Ovo je perfekcija tenisa, dobit Federera na centralnom terenu na ovakav način u polufinalu, to je zaista impresivno. Ovo je prilika obadvojici da se popnu na Mount Everest", poručio je Goran Ivanišević, trener Marina Čilića.

Ne samo to - strani mediji pišu o teniskom čudu, o novom poretku u kojem sudjeluje Hrvatska. Eksplodirale su društvene mreže - čestitke pljušte, a svi ponovno prate tenis.

"Svi smo gledali, ja sam gledao u sobi sa Alenom koji mi je cimer, isto smo navijali, malo skakali. Presretni smo za cijelu Hrvatsku nakon dužeg vremena imamo nekog u finalu na Grand Slamu", poručio je Ivan Rakitić, nogometni reprezentativac.

"Kad su se dojmovi smirili malo i kad sam postao svjestan što je učinio da u povijesti Hrvata to nitko nije napravio to je fantazija, fantazija vjerujte mi", dodaje Marinov otac.

Fantazija s velikim ulogom - Grand Slam znači ulazak među besmrtne, kao drugi Hrvat u povijesti. Čilić, Ivanišević i Hrvatska vratili su se na tenisku kartu svijeta, napokon.

Izvor: rtl