Neobično hodočašće - Traktorima iz Austrije u Međugorje

Neobično hodočašće - Traktorima iz Austrije u Međugorje

Na ovaj su neobični put pošli u srijedu 3. svibnja, a u Međugorje su stigli u utorak 9. svibnja. Inicijativu za ovo hodočašće dao je upravo Johann Schmidthaler, koji u Međugorje dolazi od 1983./1984., te mu je ovo 42. hodočašće, dok je njegovom bratu ovo ujedno i prvi dolazak.

Svjedoče kako su sretni da su upravo na ovaj način došli u Međugorje. Za Johanna Schmidthalera Međugorje mnogo znači: „Doživljaj mira s Gospom i Isusom u Međugorju za mene je nešto veliko.

Na početku sam dolazio autobusom s hodočasnicima, a onda sam u dva navrata u Međugorje i doveo dva autobusa hodočasnika. Sada sam imao poticaj doći upravo traktorom." Leopold Schörkhober pripovijeda o nekim zanimljivostima ovoga hodočašća iz Austrije: „Došli smo s traktorima koji su old timeri. Naime, najstarijem je 70 godina, a ostalima 60 godina

. Prvi sam put u Međugorju i razlog ovog hodočašća je moja teška bolest. Naime, presađen mi je bubreg, a potom sam doživio i tešku prometnu nezgodu - naime, imao sam čak 42 loma kostiju. Hodočastim jer sam zahvalan da sam preživio i da sam sada dobro."

vecernji.ba