Na Mladifestu u Međugorju više od 70.000 mladih iz 55 zemalja svijeta

Brdo Ukazanja, Međugorje, Međugorje, molitveni program, Gospa, Međugorje, Međugorje, obljetnica, vidjelica, Gospa, Međugorje, mladfest, Međugorje, Međugorje
U tome hercegovačkome marijanskom središtu okupilo se više od 70.000 mladih iz 55 zemalja svijeta, sa svih kontinenata.

Međugorje je tako ovih dana, 22. put zaredom, najveće mjesto okupljanja mladih, u druženju, molitvi i miru. Mladifest je i ove godine organiziran kao šestodnevni duhovni odmor uz molitvu, različita svjedočanstva, uključujući i ono štićenika zajednice u kojoj se liječe ovisnici Cenacolo, procesije, molitvu krunice, svete mise, pjesme i koncerte.

Među 70.000 mladih, najviše je onih iz Hrvatske i BiH, zatim Austrije, Slovenije, Slovačke, Italije, Francuske. U Međugorje su u velikom broju pristigli i mladi iz SAD-a, Australije, Koreje, Brazila u pratnji svojih svećenika, redovnika i redovnica.

Svete mise i molitve simultano se prevode na dvadesetak svjetskih jezika.

"Evo službenice Božje, neka mi bude po Tvojoj riječi" tema je ovogodišnjeg 22. po redu Mladifesta, koji je počeo 1. kolovoza, a koji će završiti u subotu, 6. kolovoza molitvom krunice uz brdo Križevac koja će početi u 3 sata poslije pola noći te tradicionalnom svetom misom na Križevcu u 5 sati ujutro.

"22. Mladifest možete pratiti audio i video-putem naših TV-w eb kamera, internet-radi,a, izravno preko navedenih radijskih postaja: Radiopostaja Mir Međugorje, Radio Maria Austrija, Radio Maria Južni Tirol, Radio Maria Srbija (Subotica) te preko internetskih stranica i linkova uživo audio i video na različitim jezicima: www.medjugorje.hr, www.medjugorje.de, www.kathtube.com, www.centromedjugorje.org, www.centromedjugorje.it, www.medjugorje.ie", piše Medjugorje.hr.

Mladifest ove je godine poseban i po tome što je Međugorje nedavno, 25. lipnja, uz stotinu tisuća hodočasnika proslavilo jubilarnu, 30.obljetnicu Gospinih ukazanja.