Međugorje: Zajednička molitva krunice na Brdu ukazanja u svetištu Kraljice mira

Na seminaru koji je održan u dvorani Ivana Pavla II. sudjelovalo je 250 sudionika iz 17 zemalja: Italije, Engleske, SAD-a, Irske, Kanade, Libanona, Poljske, Francuske, Belgije, Njemačke, Austrije, Švicarske, Latvije, Rusije, Ukrajine, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Susret je u Godini vjere održan o temi "Umnoži nam vjeru". Sudionici, osim na predavanjima i razgovorima s predavačima, sudjelovali su na večernjem molitveno-liturgijskom programu u župnoj crkvi sv. Jakova. Predavači na seminaru bili su: dr. fra Ivan Dugandžić, dr. fra Danimir Pezer, te dr. fra Mario Cifrak.

Koordinator uspješnog skupa bio je međugorski svećenik fra Danko Perutina. Posebno zanimljiva večer bila je kada su sudionici skupa postavljali pitanja međugorskom župniku fra Marinku Šakoti koja su se odnosila na praktična pitanja glede župe Međugorje. Pitanja su postavljale sve hodočasniče skupine, a međugorski župnik je strpljivo odgovarao na njih. U petodnevnom programu sudionike skupa posebno je oduševio zajednički odlazak na Brdo ukazanja uz molitvu krunice, a na vrhu brda njih 250 molilo je kraj Gospina kipa i zajednički se fotografiralo.

Inače, svaki dan seminara završavao je molitvom. Također svakodnevno razgovaralo se odvojeno i po pojedinim jezičnim skupinama, na kojima se moglo podrobnije raspravljati o pojedinostima važnim za dobrobit hodočasnika.

Ovi dani pokazali su koliko ovi ljudi, čine za širenje Gospine poruke po svijetu. Oni su štovatelji Kraljice mira i duhovnog pokreta koji je ponikao u župi Međugorje, a jedan je od najvećih molitvenih pokreta rođenih u dvadesetom stoljeću.

Izvor: vecernji.ba