Međugorje: Vidjelica Mirjana ima neuništiv papir koji nije ovozemaljski

Tajanstveni "predmet", veličine A4 papira, nije zemaljskog podrijetla te se ne zna od kakve je tvari napravljen, no Mirjana kaže kako je podsjeća na pergament. Bjelkaste je boje i ima neobična svojstva: može se zgužvati, saviti, ali se ni na koji način ne može potrgati! "Neuništiv je", sa smiješkom govori Mirjana i otkriva da je na njemu zapisano svih deset tajni koje joj je povjerila Gospa.

Međutim, tekst tajni zasad je vidljiv samo njoj. Nitko drugi, čak i kad bi držao pergament u ruci, ne može pročitati njihov sadržaj.U nekoliko navrata molili smo Mirjanu da nam pokaže neobični predmet, da ga vidimo barem izdaleka, ali naša je molba ostala neuslišena. Kaže da ga je jednom davno u isto vrijeme pokazala svojoj prijateljici i jednoj rođakinji, no Gospa joj je poslije toga savjetovala da ga više nikomu ne pokazuje.- Bilo je to još dok sam živjela u Sarajevu - sjeća se Mirjana. - Jedna je vidjela tekst molitve, netko moli nekoga nešto, a druga je vidjela molitvu upravljenu Bogu. U isto vrijeme vidjele su dvije različite stvari.

Da nije tako, nikamo ne bih mogla ići bez pergamenta, morala bih ga stalno skrivati, strepila bih da ga lopovi ne odnesu...No zanimljivo je, kad dođe vrijeme ostvarenja međugorskih tajni, tekst s pergamenta bit će vidljiv i fra Petru Ljubičiću, hrvatskom svećeniku kojega je Mirjana odabrala za posebnu misiju. On će, naime, čovječanstvu objaviti što skriva svaka pojedina tajna. Kako će se to događati?- Kad dođe vrijeme ostvarenja tajni - objašnjava Mirjana - najprije ću to reći fra Petru. Bit će to deset dana prije određenog događaja. Sedam dana provest ćemo u postu i molitvi, a tri dana prije ostvarenja tajne on će to objaviti cijelom svijetu.

Medjugorje 25.06.1981.