Međugorje: Što se zaista desilo sa dječakom koji se vratio iz mrtvih

Prema tekstu koji je objavljen na medjugorjemiracles.com, dječak Daniel utopio se na Kravicama gdje su ga iz vode izvukli nakon sedam minuta. Portal, koji inače piše o čudima iz Međugorja, objavio je da je medicinsko osoblje u Mostaru, gdje je dječak prebačen, pokušalo učiniti sve, te da su ga nakon sat vremena proglasili mrtvim, a da se dječak, naime, sljedećeg jutra počeo micati.

Prebačen u Slovačku

Rekao je majci: “Ja te baš ne prepoznajem, ali hoćeš li se sa mnom moliti Isusu?” Nakon objavljene informacije, krenuvši tragom prvih informacija, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, u kojoj je mladić boravio od 3. do 11. kolovoza, doznali smo da je istina potpuno drukčija. Naime, glasnogovornica SKB-a Mostar Ana Marija Dedić kazala nam je da je spomenuti dječak iz Slovačke vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Ljubuški dovezen u Centar urgentne medicine ove bolnice, gdje mu je pružena sva potrebna medicinska pomoć. “Utopljenik je odmah reanimiran i pružena mu je sva pomoć. Smješten je na intenzivnu njegu i stavljen na respiratore”, kazala je Dedić dodavši da je dječak skinut s respiratora 11. kolovoza i prebačen u Slovačku.

Čudo u Međugorju: Dječak se utopio, pa oživio!

Borba za život

Dnevni list je, želeći doznati pravu istinu, u razgovoru s medicinskim osobljem iz ljubuške Hitne pomoći doznao da se prilikom spašavanja dječaka događala prava drama. Dječak Dominik Juroš (1994.) na Kravicama je iz vode izvučen bez svijesti. No, na svu sreću, Hitna pomoć je stigla na vrijeme te je odmah počela borba za njegov život. Počela je reanimacija, priključena mu je infuzija i munjevitom brzinom su se uputili k mostarskoj bolnici. Ekipa Hitne pomoći iz Ljubuškog, koja je vozila dječaka, jurila je do Mostara i nisu marili za svoj život. Dječak jest bio u kritičnom stanju, ali je počeo mumljati već na ulazu u Mostar. “Bilo nam je drago kada smo čuli da je dobro i da je razgovarao s roditeljima”, kazali su u hitnoj. Dječak je inače boravio u Međugorju gdje se održavao Mladifest. Prema jednoj verziji, na Kravicama je bio s roditeljima, a prema drugoj, sa sestrom i njezinim mladićem. Najvažnije u cijeloj priči jest da je mladić spašen, a je li u pitanju viša sila ili veliko zalaganje liječnika i medicinskog osoblja, ostat će vječita tajna.

Umro pa oživio


Daniel je izgledao poput mrtvaca. Pluća su mu bila puna vode i svako ljudsko biće koje ne prima kisik dvadeset minuta ili više, neizbježno će pretrpjeti ozbiljna oštećenja mozga. U bolnici je medicinsko osoblje ispumpalo vodu iz njegovih pluća i pokušalo sve što je moglo da ga spasi. Pa ipak, njihovi napori bili su beznadni. Nakon kraćeg vremena bolnica ga je proglasila službeno mrtvim. Danielovi roditelji i prijatelj kolabirali su iznutra, obuzeti žalošću i šokom.
Sljedećeg jutra Daniel se počeo micati. Rekao je majci: “Ja te baš ne prepoznajem, ali hoćeš li se sa mnom moliti Isusu?”, piše o ovom slučaju portal medjugorjemiracles.com.

Piše: Vanja Bjelica Čabril/dnevni list