FOTO  Međugorje: 'Reprezentacija će uživati, za njih smo pojačali i sigurnost'

Reprezentacija je u Međugorje stigla jučer poslijepodne oko 17 sati. Naravno da su im se za doček pripremile hercegovačke delicije, pršut i sir.

- Oni će ovdje uživati tjedan dana. Neće im ništa nedostajati, pazit ćemo na svaku sitnicu - kaže nam direktor Sport-centra Branimir Butigan.

On se dogovarao s izbornikom Štimcem kad je ovaj posljednji put bio u svetištu.

- Tražili su pojačanu sigurnost. To je zahtjev koji se razlikuje od svih dosadašnjih koji su imali klubovi i gosti koji su nam dolazili. Bit će smješteni u hotelu "Grande casa". Do terena za trening imaju 20-ak metara. Sve će oko hotela biti zatvoreno, tako da ih nitko ne može ometati - govori Butigan.

Uz nekoliko vrhunskih terena, reprezentativci će na raspolaganju imati i teretanu, saunu, kafić... Spreman je i vanjski bazen. Domaćini su ga prije nekoliko dana napunili vodom, ali s obzirom da je u Hercegovini posljednjih nekoliko dana svježe vrijeme, pitanje je kad će se Olić i društvo moći opustiti u vodi.

- S njima stiže kuhar. To je uobičajena praksa. Mi smo pripremili namirnice. Uobičajeni sportski meni. Pripremili smo piletinu, puretinu, tjesteninu - rekao je Butigan i otkrio što je još izbornik Igor Štimac tražio:

- Na raspolaganju će imati i salon za zabavu, ubacili smo stolni nogomet, stolni tenis i pikado.

Štimac bi trebao otvoriti nekoliko treninga zbog svih silnih navijača koji žele vidjeti igrače. Premišljao se hoće li prije Škotske dečke voditi u Rovinj ili Međugorje. Što se tiče financija, tu je pogodio. Pripreme u Hercegovini bit će 30-ak posto jeftinije...

U Međugorje bi trebale doći i obitelji nekih igrača, supruge i djeca. Oni će biti smješteni u hotelu "Villa Regina", gdje je Igor Štimac čest gost.

24sata.hr