Međugorje proslavlja 38. obljetnicu Gospinih ukazanja, očekuje se tisuće vjernika: Evo kada su svete mise

Međugorje proslavlja 38. obljetnicu Gospinih ukazanja, očekuje se tisuće vjernika: Evo kada su svete mise
Za program obilježavanja godišnjice i doček hodočasnika sve je spremno.

Kako bi sve prošlo kako treba i da ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira, pobrinut će se i policija. Poručili su kako će raditi pojačano na kontroli prometa, kako će biti pojačan broj policijskih službenika u općini Čitluk i Međugorju te kako će naglasak biti stavljen na suzbijanje prosjačenja i džeparenja tijekom trajanja programa.

U utorak 25. lipnja je 38. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi bit će od ranog jutra, u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Mogućnost za svetu ispovijed vjernici će imati od 5 sati ujutro. U 22 sata počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti oltarski sakrament će biti izložen u crkvi do 7 sati ujutro.

Mnogobrojni svećenici iz domovine i inozemstva tijekom oba dana će u dvorištu crkve ispovijedati na svim svjetskim jezicima.

Očekuje se kako će samo u ova dva dana međugorsko svetište pohoditi više desetaka tisuća domaćih i inozemnih hodočasnika.

Inače, marijansko svetište Kraljice Mira u Međugorju jedinstven je fenomen u svijetu, koji je do sada privukao više od četrdeset i pet milijuna hodočasnika. Ova obljetnica će svakako biti posebna jer je po prvi puta za vrijeme Obljetnice ovdje u Međugorju apostolski vizitator za Medjugorje mons. Henty Hoser, a odnedavno su s dozvolom organiziranja Hodočašća, i sve prisutniji predstavnici službene Crkve i medija, piše Medjugorje-info.com.

Prvi vjesnici koji su posvjedočili Gospinu nazočnost u župi Međugorje su međugorski vidioci. Prema svjedočanstvu šestero mladih župljana, od 24. lipnja 1981. godine u župi Međugorje svakodnevno se ukazuje Blažena Djevica Marija. Toga dana vidioci su se uplašili Gospine pojave i pobjegli. Sljedećeg dana, 25. lipnja, odazvali su se Gospinu pozivu i otišli na Brdo ukazanja. Stoga se taj dan slavi kao središnji dan obilježavanja godišnjice Gospina ukazanja. Gospa se tada predstavila kao Kraljica Mira.

(www.jabuka.tv)