Međugorje: Najprometnije raskrižje u Hercegovini osvjetljevat će led rasvijeta

kružni
kružni
Nakon što su djelatnici posuške tvrtke Beina završili asfaltiranje kružnog toka i nakon što su završeni ostali građevinski radovi, uslijedilo je postavljanje horizontalne i vertikalne prometne signalizacije.

Postavljenjem velikih tabla sa smjerokazima Ministarstvo prometa i veza HNŽ završilo je svoj dio posla na kružnom toku na Tromeđi, prilikom čije su se izgradnje sve podzemne instalacije morale izmjestiti i raditi nanovo i prilikom čije izgradnje je izgrađen potpuno novi sustav odvodnje oborinskih voda s pročistačem, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog projekta koji ima za cilj rješavanje gužvi na jednom od najprometnijih raskrižja u BiH Općina Čitluk se isprva uključila kroz rješavanje imovinsko-pravnih poslova te u konačnici i kroz postavljanje javne rasvjete.

Naime, kružni tok i prilaze samom kružnom toku noću će osvjetljavati javna rasvjeta u koju će se ugraditi LED reflektori. Reflektori sa značajno manjom potrošnjom električne energije već su postavljeni u samom kružnom toku i pušteni u privremeni rad. Slijedi instalacija preostalih LED reflektora na stupove javne rasvjete koje su na prilazima kružnom toku postavili djelatnici tvrtke Elcro-Tehna, Čitluk.

Prilaze kružnom toku na Tromeđi osvjetljavat će ukupno 24 stupa javne rasvjete čije se puštanje u rad očekuje uskoro. Preostale sitne radove na uređenju otoka u kružnom toku obaviti će djelatnici JP "Broćanac".