Međugorje: Lijepo je biti u tišini i molitvi. Što nam više treba?

Međugorje: Lijepo je biti u tišini i molitvi. Što nam više treba?
Mladi iz 60 zemalja svijeta došli su u ovo hodočasničko mjesto zajedno se družiti i moliti, ali opet svatko od njih pronađe vremena za sebe da sam sa sobom preispita svoje životne odluke i planove.
Zastave mnogih zemalja diljem svijeta, i jučer su se, drugog dana održavanja Festivala mladih, ponosno vijorile, a mladi su u zajedničkoj molitvi i pjesmi slavili Boga.

Deseci tisuća ljudi

Svjedočanstva svećenika, liječenih ovisnika, ljudi koji su svoj mir našli upravo u ovom mjestu, samo su dio programa koji će se održavati sve do srijede, 6. kolovoza.
Iako jučer tijekom posjeta Međugorju nismo uspjeli doći do službene brojke posjetitelja ovogodišnjeg Festivala mladih, slobodni smo procijeniti kako se radi o nekoliko desetaka tisuća, među kojima su oni koji Međugorje posjećuju po prvi put, ali i oni koji se ovdje već osjećaju kao kod kuće, s tim da su ovoga puta sa sobom poveli i članove svoje obitelji, prijatelje i sve one kojima je bilo teško opisati ljepote i osjećaje koje čovjek doživi dolaskom u ovo hercegovačko mjesto, poznato u cijelom svijetu.
Jenifer iz Londona je jedna od onih sudionica festivala koje Međugorje posjećuju po prvi put. Njeni dojmovi su, kaže, predivni i inspirirajući, a vjeruje kako će nakon ovogodišnjeg sedmodnevnog posjeta u Međugorje doći ponovno.

Doći ćemo opet!

"Ovdje sam sa svojim prijateljima, i sve što mogu reći o ovome je predivno. Osjećaj po samom dolasku u Međugorje je bio odličan, odmah sam se osjećala drukčije, ispunjeno i smireno", komentar je mlade Londonke, koja će, kaže, imati o čemu pričati svojim prijateljima.
Na festivalu su nazočni mnogi mladi bračni parovi, ali i oni koji nisu još brakom ovjekovječili svoju vezu. Razgovarajući s mladim parom iz Portugala, doznali smo kako mladi iz njihove zemlje dosta često posjećuju Međugorje, a mnogi od njih su to do sada učinili nekoliko puta.
Miriam i George, studenti medicine iz Portugala, imaju različita iskustva s Međugorjem. Georgu je ovo prvi posjet, dok je Miriam to učinila već pet puta, s tim da joj je, kaže ovo drugi put da dolazi za vrijeme održavanja Festivala mladih. "Jako je lijepo ovdje biti u tišini i molitvi. Što nam više treba? Također mi se sviđa okruženje s mnogo mladih ljudi, što čini boravak ovdje jako lijepim. Svi dolazimo ovdje iz istog razloga, a to je da se molimo i zahvaljujemo Bogu", kazala je Miriam.

dnevni list