Međugorje: Kolovoz najposjećeniji mjesec od početka Gospinih ukazanja

Međugorje, Gospa Međugorje, Međugorje, Ukazanje, Gospa, Međugorje, hodočasnici
Sukladno tomu je i broj svećenika koji su u Međugorju slavili svete mise - njih preko sedam tisuća - 7.280, u prosjeku dnevno 234. Rijeka hodočasnika nastavlja se i u prvim danima ovogodišnjega rujna. Prema podacima Ureda informacija u Međugorju 1. dana mjeseca rujna borave veće skupine hodočasnika iz Poljske, Belgije, Slovačke, Libanona,

Španjolske, Argentine, Mađarske, Austrije, Njemačke, Italije, Danske, Irske, SAD-a i Engleske. Između mnoštva hodočasnika upitali smo svećenika Franka Gindru iz Danske da s nama podijeli svoje iskustvo. O. Frank je prvi put ovdje. Osjeća posebnu blizinu Gospinu: "Takav osjećaj nisam odavno imao. Molim se za ljude u mojoj domovini koji su izgubili nadu u život. Vratit ću se u Međugorje!'" - kazao je ovaj svećenik.

Prvi put je u Međugorju i Kim Beck iz SAD-a. Ona svjedoči: "Ne mogu opisati kako je ovdje dobro. Osjećam takvu ljubav ovdje, osjećam Božju ljubav koja se vidno očituje. Još nisam bila na ispovijedi, ali večeras idem. Sveta Misa je nešto posebno. Osjećam prisutnost Duha Svetoga, to me tako pokreće. Neku večer sam bila na međunarodnoj Misi prije koje se molila krunica, jednostavno nemam riječi opisati tu emociju i tu ljubav našeg Gospodina." Kaže kako je ovo iskustvo važno za mnoge hodočasnike: "Međugorje će promijeniti srca ljudi, njihove duše, dat će im se ljubav Božja i vidjet će put kojim trebaju živjeti i to će posvjedočiti onda svijetu. Mislim da možemo iz Međugorja promijeniti svijet nabolje." - poručuje Kim.

medjugorje.hr