Međugorje: Blagoslov motora, humanitarna tombola i koncert „Zabranjenog Pušenja“ na V. Moto hodočašću

Ovogodišnje moto hodočašće održat će se od 10. do 12. svibnja, a organizatori su za drugi dan hodočašća organizirali bogat i sadržajan program.

Dolazak prvih moto hodočasnika u Moto kamp na Tromeđi očekuju su u petak 10. svibnja, gdje će za njih biti organiziran prijem i smještaj. Središnji dan V. Moto hodočašća (subota, 11. svibnja) započinje odlaskom na Brdo ukazanja na komu će motoristi sudjelovati u pobožnosti Puta križa, a nakon posjeta Brdu ukazanja motoristi se vraćaju u kamp na ručak. U programu hodočašća za subotu predviđena su i svjedočanstva liječenih ovisnika iz Zajednice Cenacolo, nakon kojih će u 18.00 sati uslijediti defile motorista.

Motoristi će po završetku defilea pohoditi večernji molitveni program i sv. Misu u Međugorju, a nakon Mise će uslijediti blagoslov motora i njihovih vozača, te povratak u kamp na Tromeđi u kojemu će biti organizirana zabava.

Organizatori su u sklopu zabave predvidjeli nastupe mladih broćanskih bendova i humanitarnu tombolu, a mladi broćanski bendovi na Moto hodočašću će nastupiti kao predgrupe popularnog benda „Zabranjeno Pušenje". Koncertom „Zabranjenog Pušenja" završava subotnji program V. Moto hodočašća.

Tradicionalno, nakon kratkog nedjeljnog druženja sudionici moto hodočašća odlaze svojim kućama.
Citluk.ba