Međugorje: 3. Međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

cvijetnica, Međugorje, hodočašće, Međugorje, osobe s invaliditetom
Hodočašće pod geslom „U Marijinoj školi" organizira Udruga roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret" iz Čitluku u suradnji sa Župnim uredom Međugorje i Majčinim selom, a za sudjelovanje na hodočašću prijavilo se 1239 osoba.

Uz hodočasnike iz BiH župa Međugorje ugostit će i hodočasnike iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Poljske, Latvije, Irske, Ukrajine i SAD-a. Za sve njih u župi Međugorje za vrijeme spomenutog hodočašća bit će organiziran besplatan smještaj. Dakle, kao i prošle godine žitelji župe Međugorje otvorit će svoje hotele, pansione i domove, te na ovaj način omogućiti osobama s invaliditetom i njihovim pratiteljima besplatan boravak u Međugorju. Također, kao i prošle godine u realizaciju cijelog projekta bit će uključen i veliki broj volontera.

U razgovoru s predsjednicom Udruge Susret Jasminkom Vasilj doznali smo kako će uz volontere koji djeluju pri Udruzi Susret, članove Frame iz Međugorja, Čitluka i Čerina, kao i volontere iz brojnih udruga osoba s invaliditetom, koji će doći u pratnji hodočasnika, na hodočašću volontirati i volonteri koji su se samostalno prijavili kako bi na ovaj način pomogli u organizaciji i održavanju hodočašća.

Gospođa Vasilj istaknula je kako volonteri imaju jako značajnu ulogu na hodočašću i naglasila kako će hodočašće osoba s invaliditetom i ove godine podržati brojni restorani, dućani, taksisti i pojedinci dajući svoj doprinos ili prilog, sve s ciljem da hodočašće u Međugorje osobama s invaliditetom ostane u što boljem sjećanju.

Dolazak hodočasnika u svetište Kraljice mira u Međugorju predviđen je za četvrtak, 23. listopada. Ukupan broj sudionika hodočašća, čiji je program ispunjen radionicama, predavanjima i molitvenim sadržajima, prerast će broj prijavljenih sudionika jer su u subotu očekuje dolazak hodočasnika iz okolnih mjesta na samo jedan dan.

citluk.ba