FOTO  Još jedno čudo: Misteriozno svjetlo na Brdu Ukazanja u Međugorju

Ipak, meni je pripala ta čast da napravim mali presjek priče koja se dogodila u Bosni i Hercegovini u gradu Međugorju u petak 24. svibnja 2013. godine u 21:18:51 h a završila u 21:21:30 h.

Vjerovatno se pitate zbog čega govorim o samo dvije minute tog dana, e pa razloga ima i to mnogo. Pod kraj petka 24. svibnja 2013. moji prijatelji - Mario Gerussi i Nadir Čukurija su boravili u Međugorju gradiću s puno hotela i smještajnih kapaciteta. Kako se tvrtka Innovattivo za koju obojica rade bavi fotografiranjem, oni su kako i sami kažu odabrali lokaciju za snimanje hotela za nekog od njihovih klijenata.

Međutim nitko nije očekivao da će se u Međugorju baš tog dana u 21:18:51 h kako je zabilježila kamera dogoditi nešto potpuno čudesno. Na mjestu koje vjernici i posjetioci grada Međugorja poznaju kao Brdo ukazanja Majke Božje - Gospe Marije pojavilo se misteriozno i ​​neobjašnjivo svjetlo. Na sreću, radni tim Innovative je spremao tehniku ​​fotografiranja hotela ali je sudbina htjela fotografirati čudan fenomen koji je trajao čak dvije minute.

"Iznenada se na mjestu ukazanja Majke Božje - Gospe Marije ukazalo jako svjetlo koje je doslovno lebdilo iznad mjesta ukazanja jedno vrijeme, potom se počelo pomicati i izdizati prema nebu, nakon čega zaustavilo i nestalo iza Brda ukazanja", rekao mi je zaprepaštenim glasom Mario Gerrusi i sam začuđen onim što je vidio.

Kako sam skeptik koji želi sve provjeriti upitao sam za par tehničkih detalja, prvo pitanje je bilo da li je bilo prašine u objektivima ili na njima, naredno, jesu li slučajno pomjerali aparat te postoji li mogućnost da je netko namjerno upriličio nešto slično?

"Mi smo bili na krovu s postavljenim aparatom usmjerenim ka hotelu kojeg smo snimali, svjetlo se pojavilo samo od sebe, znali smo da taj čudesni fenomen moramo fotografirati što smo i učinili. Sve je trajalo samo dvije minute i sasvim odgovorno tvrdim da je fotografska oprema bila u savršenom stanju te da nismo učinili ništa da iscenira ovaj spektakularni događaj! ", U telefonsku slušalicu mi je ponavljao Gerussi.

Zatražio sam da mi pošalje fotografije koje Vam prezentiram uz ovaj tekst. Naravno, ono što sam vidio me ostavilo bez daha i zaista moram reći da se slične stvari ne događaju često a posebno ne bilježe kamerom. Moji prijatelji su zasigurno bili sretnici koji su imali takvo iskustvo koje putem bloga žele podijeliti s Vama.

"Posebno smo radosni što nismo bili sami, misterioznu svjetlost su primijetili i mnogi građani Međugorja koji su nijemo is puno poštovanja promatrali kretanje svijetla. Odgovorno tvrdim da nisam mogao učiniti ništa što bi u momentu kreiralo bilo kakvu lažnu sliku. Fotografije visoke rezolucije posjedujem te ću iste rado ustupiti na bilo kakvu vrstu analize. Ono što trebate je kontaktirati Innovattivo. Naš tim će biti sretan ukoliko se stručnjaci utvrde podrijetlo tajanstvene svjetlosti kako bi se došlo do znanstveno potkrijepljenih rezultata koji bi svim posjetiocima Međugorja ukazali na specifičnosti ovog grada o kojem se toliko govori. Zaista ovdje postoji "nešto" što je neobjašnjivo ljudima. ", Rekao mi je Nadir Čukurija čovjek koji je snimio i blogu ka5an.ba ustupio foto materijale.

Izvor: Kapetan.ba