Izgubljen hodočasnik u Međugorju, nije pozvan HGSS

...za nestalim hodočasnikom, iako je posjedovala kontakt telefone za uzbunjivanje HGSS-a. Manje je poznato da je potraga za nestalim osobama oblast spašavanja koju je specijalizirala Hercegovačka GSS, po uzoru i uz potporu Hrvatskog GSS-a.

Također se prilično malo zna o tome da je Potraga disciplina utemeljena na znanstvenim osnovama-statistici, matematici i empiriji te je filozofija potrage u svijetu uznapredovala kategorija sa visoko poboljšanom efikasnošću.

Metode potrage koje su do sada korištene i koje su kako vidimo i u ovom slučaju upotrebljene, u naprednom svijetu su prevaziđene zbog neefikasnosti, stoga je HGSS prihvatio najmodernije načine traženja nestalih osoba.

Velika je šteta što iz medija saznajemo za slučaj nestanka, pogotovo je štetno po nestalu osobu ne iskoristiti sve moguće resurse koji postoje i ponuđeni su na raspolaganje mjesnim vlastima jer su predstavnici HGSS-a uredno obavjestili policijsku upravu Čitluk o svojim raspoloživim potencijalima.

Ponovno ističemo da su naši dežurni telefoni otvoreni 24 sata dnevno, 063 00 11 22 i 063 11 22 33 i da postojimo i obučavamo se da pomognemo ljudima u nevolji u neurbanim i teško pristupačnim područjima, tamo gdje postojeće institucije sustava nemaju odgovor.

hgss.ba