VIDEO  Ivan Dragičević: Gospa mi je rekla da ne traži uvijek one najbolje

Brdo Ukazanja, Međugorje, Međugorje, vidjelica, Ivanka Ivanković-Elez, Gospa, Međugorje
Na jednom ukazanju bio sam s njom sam i tada sam je pitao: 'Majko zašto baš ja, zašto si baš mene izabrala?' Ona se nasmijala tako slatko i kazala: 'Drago dijete, znaš, ja uvijek ne tražim najbolje', ispričao je vidjelac.

1981. je imao 16 godina. Prisjetio se dana kada su tri djevojke njega i prijatelja pozvale da vidi čudo. 'Kada smo došli do njih Vicka se okrenula prema brdu i rukom pokazala - pogledajte gore. Ja sam tri puta pogledao i vidio sam prelijepi Gospin lik. Moj pogled nije trajao više od 5 do 10 sekundi. Čim sam to vidio odmah sam pobjegao kući. Mislim da me nitko nije mogao stići', ispričao je g. Dragičević kako je sve počelo.

Uslijedila je, kaže, noć straha i pitanja. A sutradan su se ponovno vratili na isto mjesto. 'Spontano, polako smo se penjali na brdo zajedno s ljudima i prije nego smo došli do tog mjesta, možda 20 metara, Gospa nas je već čekala držeći malog Isusa u naručju. Lebdila je na oblaku s krunom od zvijezda, nasmijana i mahala nam da priđemo bliže. Ja taj dan nikada neću zaboraviti u svom životu. U tom trenutku ja sam mislio opet pobjeći, ali nešto je bilo jače od mene'.

Gospa je na njih položila ruke i rekla prve riječi. 'Draga djeco, ja sam s vama, ja sam vaša majka. Ne bojte se ničega, ja ću vas zaštititi, ja ću vam pomoći, ja ću vas voditi'.

Život mu se potpuno promijenio, '80.-e nisu, kaže, bile lagane godine u bivšoj državi.'Bilo je trenutaka kad su mnoge komisije dolazile. Mnoge smo stvari ponavljali i po nekoliko puta, međutim željeli smo izaći u susret, zato što je to Crkva želila'.

I sada je spreman na zahtjeve Vatikana, no o tome puno ne govori.'Najveći znak ukazanja za mene jest jedna duhovna obnova danas svijeta i čovječanstva. I to je ono najbitnije, da su se ljudi vratili Bogu'.

A potvrdio je to i dolazak 100.000 vjernika iz cijelog svijeta. Istraga vatikanske komisije sigurno će potrajati, no međugorsko čudo već je priznato u srcima tih vjernika.

Dnevnik.hr