Ispred međugorske crkve sv.Jakova održani Dani kruha 2013

dani kruha, Međugorje
vogodišnje tradicionalne Dane kruha danas su učenici te škole obilježili na poseban, zanimljiv i vrlo koristan način. Naime, petstotinjak učenika i nastavnika te škole, raspoređenih po razrednim odjelima, na platou ispred međugorske župne crkve sv. Jakova postavili su 20-ak stolova i upriličili prodajnu izložbu kruha, peciva, slastica i ostalih krušnih proizvoda.

Naprosto je nevjerojatno koliko su maštovitosti i smisla za lijepo svi razredni odjeli iskazali pokazujući svojim kolegama, nastavnicima, župljanima i brojnim međugorskim hodočasnicima što su sve naučili od roditelja i svojih učitelja kada je u pitanju izrada krušnih proizvoda i slastica, pa i onih kakve su nekad pripremale njihove bake i prabake.

Uz obilje specijaliteta od brašna, na ponudi se našlo mnoštvo najrazličitijih plodova i darova plodne hercegovačke zemlje i žarkog sunca, kojima su učenici ukrasili stolove.


Budući da je izložba bila prodajnog karaktera, ponuđene proizvode cijeloga današnjeg dana kupovali su roditelji učenika, župljani i brojni međugorski hodočasnici, kojih je i danas u Svetištu Kraljice mira u Međugorju na tisuće.

Sami su nam učenici rekli da će sav novac kojeg prikupe od prodaje kruha i peciva upotrijebiti za nabavu učila i opremanje kabineta pedagoško-didaktičkim sredstvima. Pohvalili su nam se kako su novcem prikupljenim prije dvije godine svojoj školi kupili skupocjeni fotokopirni uređaj.

Kažimo i to da su na današnjim Danima kruha izloženi proizvodi blagoslovljeni te da su djeca zajedno sa svojim vjeroučiteljem molila i zahvaljivala Bogu na svim krušnim proizvodima, plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima ih je tijekom godine obdario.

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ

brotnjo.info