FOTO  Veličanstveno proslavljen blagdan Cvjetnice – Nedjelje Muke Gospodnje

Međugorje
Nedjelja muke Gospodnje, kojom započinje Veliki tjedan korizmene priprave za blagdan Isusova Uskrsnuća. 

Predvođeni međugorskim svećenicima, ministrantima s križem, na temeljima stare međugorske crkve okupilo mnoštvo župljana i međugorskih hodočasnika sa svih strana svijeta s maslinovim, palminim i drugim grančicama u rukama.


Uz navještaj evanđeoskog ulomka o Gospodinovu ulasku u Jeruzalem, tamo su međugorski svećenici fra Tomislav Pervan i fra Vjekoslav Milićević na svečan način obavili obred blagoslova maslinovih i palminih grančica uzdignutih u rukama vjerničkog puka. Tim simboličkim činom katolički vjernici još su se jednom podsjetili na Kristov mesijanski i pobjedonosni ulazak u Jeruzalem.

Potom se nepregledna vjernička kolona s blagoslovljenim grančicama u svečanoj procesiji uputila do vanjskog oltara crkve sv. Jakova gdje je pred petnaestak tisuća vjernika slavljena sveta euharistija i pjevana Muka Gospodina našega Isusa Krista. Svetu misu predslavio je fra Tomislav Pervan, a Muku su uz svećenike pjevali i članovi Velikog župnog zbora Kraljice mira pod ravnanjem sestre Slavice Kožul. 

 Treba istaknuti da je današnji blagdan Cvjetnice potaknuo sva vjernička i hodočasnička srca da što ozbiljnije počnu promišljati o otajstvima  Velikog tjedna – danima Kristove muke, trpljenja, smrti i uskrsnuća.

 
 

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info