FOTO  Fenomen Međugorja: Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju

Fenomen Međugorja traje od 1981. godine kada se Gospa ukazala skupini od šestero djece. Samo ukazanje bilo je popraćeno zabranama, i pokušajima skrivanja ukazanja od javnosti od strane tadašnjih komunističkih vlasti. Djeca vidioci skupa sa svojim župnikom prošli su pravu kalvariju, ali su ostali čvrsti u svojoj vjeri i svojoj Gospi koja im se ukazala. Sve se može slomiti, ali ne i vjera jednog naroda koji je ostao ustrajan i usprkos svim zabranama pohodio Međugorje i brdo Gospinog ukazanja.

Zašto u Međugorju?

Mnogi se pitaju zašto se Gospa ukazala baš u Međugorju? Objašnjenja nema, ali je puk Međugorja, uostalom kao i cijele zapadne Hercegovine bio jako siromašan, a od sveg bogatstva imali su samo vjeru u svoju crkvu i u svoje fratre. Ta vjera ih je do tada, a i do današnjih dana održala u životu. Vjera u svoju vjeru bila je jača od svih represija kojima je puk Hercegovine bio izložen od strane vlastodržaca i strpljivo su desetljećima nosili svoj križ.

Žuti tisak i propaganda

Od prvog Gospinog ukazanja vidioci su bili izvrgnuti ruglu i propagandi medija u tadašnjoj državi. Žutilo je po nalogu vlastodržaca ismijavalo, kako ukazanje, tako i vidioce nazivajući ih svakakvim imenima. Spominjala se zadojenost, droga, a išlo se tako daleko da se ukazanje poistovjećivalo sa totalitarnim režimima, sve u cilju slamanja vjere u narodu. U tim svojim nakanama nikada nisu uspjeli. Što je represija bila veća, narod je više vjerovao u svoju svetinju.

Znakovi

Svjetlo u Gospinom kipu samo je jedan u nizu znakova koji dokazuju istinitost ukazanja u Međugorju. Može se prevariti nekoliko, pa čak i par stotina ljudi, ali ne i milione koji dolaze u Međugorje. Brojna su svjedočanstva o čudesnim ozdravljenjima koja su se desila u Međugorju i to nitko ne može negirati.

Prljava medijska kampanja

I posljednje čudo u Međugorju pojedinci su iskoristili da omalovaže kako Svetište, tako i sve one koji su došli pomoliti se kipu koji svijetli. Nemoguće je sada nabrojati sve bljuvotine kojima pojedini mediji omalovažavaju fenomen Međugorja uvjeravajući svoje čitatelje da je sve to jedna velika prevara. Gospodo draga, vaši preci su pokušali silom zabraniti ljudima da vjeruju u Gospu. U tome nisu uspjeli, a još manje ćete sada vi sa svojim škrbotima uspjeti u takvim naumima. One koje vjeruju nećete uspjeti uvjeriti u suprotno, među one druge spadate vi i vaši sljedbenici poklonici jednog davno propalog režima. Oprosti im Bože, ne znaju što čine.

Međugorje danas

Međugorje je danas centar svijeta. Nema jezika koga ne možete čuti u svetištu, a milioni hodočasnika sa svih strana svijeta dolaze se pomoliti svojoj Gospi, Kraljici mira. I danas je Međugorje izloženo pritiscima, ponajprije vlasti iz Sarajeva čiji činovnici danonoćno operiraju po svetištu ubirući poreze na sve i svašta. Iako oni negiraju Gospu i Međugorje, to ih ne sprječava da crpe novac iz Svetišta.

Fenomen traje

Fenomen Međugorja traje od sada već davne 1981. godine. Od tada pa sve do danas Gospa donosi svjetlost i vjeru puku Međugorja, Hercegovine, pa i puno šire od toga. To je jedina istina o Međugorju , a znakovi su upozorenje onima koji ne vjeruju. Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju

HERCEGOVINA.info