Čudo u Međugorju: Dječak se utopio, pa oživio!

Čudo u Međugorju: Dječak se utopio, pa oživio!
Tijekom jednog od tih dana njihovog hodočašća, pri kraju festivalskog tjedna, odlučili su da odu do prelijepog vodopada Kravice, smještenog desetak kilometara od Međugorja, pišu strani portali, pozivajući se na stranicu medjugorjemiracles.com.

Nisu bili sami na hodočašću. Preko 50.000 mladih i više od 500 svećenika došlo je iz svih dijelova svijeta kako bi nazočili popularnom festivalu.

Tijekom velikog okupljanja sredinom dana, jedan od franjevačkih svećenika u Međugorju istupio je sa kratkom objavom, zamolivši sve da se mole za mladog čovjeka po imenu Daniel. Nastupila je tišina. Ništa više nije rečeno. Svećenik nije dao više detalja. Niko nije znao u to vrijeme zašto mole za njega.

Ono što ljudi nisu znali bilo je da je Daniel plivao u vodama vodopada Kravice i da se utopio. Bio je pod vodom punih sedam minuta, kada je njegov prijatelj primjetio da ga nema.

Uspaničen, prijatelj je skočio pod vodu, pronašao je Daniela, izvukao ga i odvukao njegovo beživotno tijelo do obale. Sav blokiran panikom, Danielov otac, bolničar, pokušao je da ga oživi, ali bezuspješno.

Pokupili su Danielovo teško, ukrućeno tijelo i odvezli ga do Mostara, gdje je najbliža bolnica, udaljena sat vožnje. No Daniel je izgledao poput mrtvaca. Pluća su mu bila puna vode i svako ljudsko biće, koje ne prima kisik dvadeset minuta ili više, neizbježno će pretrpjeti ozbiljna oštećenja mozga.

U bolnici, medicinsko osoblje ispumpalo je vodu iz njegivih pluća i pokušalo sve što su mogli da ga spase. Pa ipak, njihovi napori bili su uzaludni. Nakon kraćeg vremena, bolnica ga je proglasila zvanično mrtvim. Danielovi roditelji i prijatelj kolabrirali su iznutra, obuzeti žalošću i šokom.

Sljedećeg jutra, Daniel je počeo da se miče. Rekao je majci: ''Ja te baš ne prepoznajem, ali hoćeš li se sa mnom moliti Isusu?'' Onda kasnije istog dana, njegovo sjećanje mu se u potpunosti vratilo i on je zatražio može li dobiti veći krevet, jer nije mogao ispružiti noge.

Neizreciva radost i zahvalnost izbijali su Danielovog bolničkog kreveta i otputovali do Međugorja. A da bi se zabilježili blagoslovi koji mogu doći iz milosrđa, Danielov otac platio je hodočašće dječaku koji je izvukao njegovog sina iz vode.