Brojne intervencije HGSS na misnom slavlju u Međugorju ovaj vikend

Više tisuća vjernika iz svih djelova svijeta, različitih dobnih skupina popeli su se na Križevac gdje su uživali u tradicionalnom misnom slavlju.

Tako veliki skup "podrazumjeva" i pokoju nezgodu koje ovdje na našem tvrdom hercegovačkom kamenu i vrelom suncu nisu rijetke.

Tako su i danas spašavatelji imali pune ruke posla- dva prijeloma donjih ekstremiteta koje smo zbrinuli i transportirali u podnožje do vozila saniteta, jedan srčani bolesnik sa sumnjom na infarktno stanjekoji je uz našu pomoć spušten do podnožja i odvezen do stanice Hitne pomoći u Čitluku te više osoba koje zbog iscrpljenosti nisu bili u mogućnosti sami nastaviti hodati pa su potražili našu pomoć pri silasku sa brda Križevac.

Sve unesrećene osobe uspješno su zbrinute i transportirane u podnožje brda, gdje su ih dalje preuzeli djelatnici Hitne pomoći općine Čitluk, kao i pripadnici Malteškog reda u Međugorju, a pripadnici HGSS Mostar i Čitluk su ponovno pokazali opravdanost svoje nazočnosti kod ovakvih događaja koji se odvijaju u neurbanim i rizičnim područjima.

HGSS