Amerikanka Colleen Willard: U Međugorju sam ozdravila

Colleen tvrdi da je njezin oporavak počeo nakon što je, 2003., posjetila Međugorje. Njezino svjedočanstvo prevedeno je na više jezika i objavljeno u 92 zemlje diljem svijeta.

Collen je, priča nam, učiteljica i radila je u školi. Godine 2001. imala je problema s leđima, nije mogla ustati iz kreveta i trpjela je velike bolove. Ubrzo je operirana. Liječnik joj je rekao da će se nakon šest tjedana potpuno oporaviti, ali se to nije dogodilo: liječnici su kazali da je operacija uspjela, no ona je i dalje imala velike bolove. Nakon toga učinjeni su brojni testovi i otkriveno je da ima tumor na mozgu.

''Ne, to se nama ne događa'' - bile su prve reakcije Colleen, njezina supruga Johna i njihove djece. Govorila sam kako mi je sve oduzeto. „Što sam učinila, odrasla sam u katoličkoj obitelji, zašto mi se to događa, kako ću se nositi s ovim - stalno sam se pitala. Muž i ja smo se odlučili posavjetovati i s drugim liječnicima te dobiti njihovo mišljenje. No, i to drugo mišljenje je glasilo da ne mogu biti operirana jer je tumor velik. Mijenjali su bolnice i svi su im isto govorili. Tada su odlučili otići u kliniku u Minnesoti, gdje su joj otkrili i druge bolesti.

Već iscrpljena, odlučila je sa suprugom poći u Međugorje. Kaže da nisu znali što ih u njemu očekuje, ali već na dolasku su osjetili da je Bog ovdje. Tvrde da se na svetoj Misi u crkvi sv. Jakova dogodilo čudo: nestala je njena bol. Coleen je osjetila da se nešto događa, mužu je rekla da je više ne boli te ga je zamolila da je izvadi iz bolesničkih kolica. Po povratku u Ameriku posjetila je svoje liječnike i kazala im što joj se dogodilo.

John kazuje: ''Ne postoji slučajnost, danas smo ovdje hodočasnici, svi smo se upisali u Gospinu školu, dolazimo s toliko toga u srcima, s tolikim bolestima, s križevima. Nismo mogli ni zamisliti da ćemo se suočiti s njima. Dne 4. rujna 2003. supruga i ja bili smo prvi put na Brdu ukazanja. Dan ranije Colleen je bila ozdravila i bez poteškoća se popela na mjesto blagoslovljeno ukazanjima Kraljice Mira.

Medjugorje.hr