Krtica i Mišetić uhićeni večeras u policijskoj zasjedi dok su zalijevali plantažu indijske konoplje kod Ljubuškog

Krtica i Mišetić uhićeni večeras u policijskoj zasjedi dok su zalijevali plantažu indijske konoplje kod Ljubuškog
Time je večaras u 20:45 sati uspješno završena višednevna akcija na suzbijanju zlouporaba opojnih droga, koju su zajednički proveli istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški i Odsjeka za droge MUP-a Zapadnohercegovačke županije.
Naime, prije više od tjedan dana istražitelji su operativnim radom došli do saznanja da su nepoznate osobe zasadile veću plantažu indijske konoplje na širem području mjesta Gornja Vitina, općina Ljubuški.
Izvršenom pretragom terena u mjestu Gornja Vitina, na lokalitetu Brljica, pronađena je plantaža s približno 130 stabljika koje izgledom, bojom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje, nakon čega je postavljena zasjeda u kojoj su danonoćno bili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški i Odsjeka za droge MUP-a ŽZH.

Večeras u 20:45 sati policijski službenici koji su se nalazili u zasjedi zatekli su dvije osobe prilikom zalijevanja plantaže s navedenim biljkama, nakon čega su te osobe lišene slobode.-Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se radi o N. B. (45) iz mjesta Grabovo Vrilo, općina Ljubuški, i o I. M. (47) iz Velike Gorice, RH, podrijetlom iz Gornje Vitine, rečeno je Dnevniku.ba u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

Boras i Mišetić privedeni su u službene prostorije PU Ljubuški gdje je nad njima sprovedena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Stabljike, koje svojim osobinama asociraju na stabljike indijske konoplje, su počupane i pohranjene u službenim prostorijama PU Ljubuški.

Počupane stabljike sutra će se izvagati a uzorci će biti poslani na vještačenje na vještačenje.

izvor: Dnevnik.ba