Knjiga "Otajstvo slobode" predstavljena i u Ljubuškom

Književno večer je privuklo veliki broj posjetitelja koji su na kraju bili vrlo zadovoljni prikazanim.
O Milićevom pjesništvu su govorili: Jozo Marić, Mate Grbavac i Lucija Mikulić.

Program je vodila i pjesme recitirala Maja Lasić, a u recitiranju su joj pomogli Mirjana, Ante i Josip Milić. U glazbenom dijelu sudjelovali su Mihaela i Josip Milić.

Posebice se dojmila scena u izvedbenom dijelu programa u kojoj su sa svjetlosnim efektima sudjelovali Maja Lasić i sam autor a sve prigodom recitacije stožerne pjesme Čemerna vremena.

O Milićevoj knjizi prof. Mate Grbavac između ostalog je kazao: ''U ciklusu Što jesi pjesnik će se ponovo vraćati na motiv prolaznosti jer ona kao usud lebdi nad onim što kao bujna rijeka sve nas vuče naprijed u nestajanje i zaborav. Jedino što nas spašava od nestanka i zaborava, od prolaznosti i zatirana je neuništivost naše duhovnosti, našeg duha i duše. A ona je uronjena u prepoznatljivu maticu naših prethodnika.

Kako smo doznali od Tine Čović glasnogovornice Pokreta za kulturu i društvena pitanja Ivan Pavao Veliki koji je organizatorom sveukupnog predstavljanja Otajstava slobode sljedeće predstavljanje će biti 12. studenoga u Vrgorcu rodnom mjestu Augustina Tina Ujevića a u sklopu manifestacije obilježavanja dana kada je umro jedan od najvećih hrvatskih pjesnika.

ljportal.com