Komarica krstio osmo dijete obitelji Ivković

...koje je predvodio banjolučki biskup monsinjor Franjo Komarica. Službu lektorata biskup je dodijelio Anti Vidoviću iz Dobrog kod Livna i Zlatku Matiću iz Borovice kod Vareša. Biskupa Banjolučke biskupije i nazočne vjernike prvi je pozdravio župnik župe BDM Vidoši fra Pero Kuliš.

Molite za duhovna zvanja

U prepunoj crkvi biskup Komarica u propovijedi je izrazio osobnu radost što je nazočan na misnom slavlju na kojem dvojica mladih ljudi koračaju putem svećeničkog zvanja. Istaknuo je značaj svećenika za katolički puk pozvavši nazočne da se mole za duhovna zvanja, kojih je sve manje. “Sve je manje svećenika i mladi se sve teže opredjeljuju za poziv svećenika. Sve manje osluškuju Božji glas koji zove jednako, ali ga treba čuti. Veliki je problem Crkve u cjelini nedostatak svećenika i časnih sestara i zato vas pozivam da svim srcem molite za duhovna zvanja u banjolučkoj biskupiji i Crkvi općenito”, kazao je Koramica.
Biskup je podsjetio da je trenutačno šest bogoslova u banjolučkoj biskupiji od kojih se petorica nalaze na školovanju u Vrhbosanskom bogoslovom sjemeništu u Sarajevu, a jedan se nalazi na pastoralnom praktikumu u Banjoj Luci.

Sakrament krštenja

Pod euharistijskim slavljem biskup Komarica podijelio je sakrament krštenja osmom djetetu Dalibora i Marine Ivković iz Zagoričana. Čestitavši roditeljima na hrabrosti, monsinjor Komarica je istaknuo da će mali Kristijan rasti u velikoj obitelji okružen ljubavlju braće i sestara, a to je sve rjeđe, jer se rađa sve manje djece, najčešće jedno ili dvoje.
“Dragi roditelji, mladi, ne bojte se novog života. Opterećeni budućnošću, nedostatkom novca često se zaboravlja da svaki novi život  vodi proviđenje Stvoritelja. Krštenje osmog djeteta sretnih roditelja Dalibora i Marine Ivković jest za vas sve provid vašim savjestima, oni imaju ljubavi, vjere da osmo dijete donesu na svijet, a neki od vas nemaju hrabrosti ni za jedno”, kazao je Komarica.
Krsni kum malom Kristijanu bio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac. U sklopu euharistijskog slavlja prvi put je predstavljen i  KUD Rudine iz Vidoša.

Bogoslovi

Službu lektorata biskup je dodijelio Anti Vidoviću iz Dobrog kod Livna i Zlatku Matiću iz Borovice kod Vareša. Biskupa Banjolučke biskupije i nazočne vjernike prvi je pozdravio župnik župe BDM Vidoši fra Pero Kuliš.

(Dnevni list)