Na Kupresu zabranili govoriti braniteljima!?

...vezno za temeljnu problematiku Kupresa na općinskom Vijeću održanom 12.07.2013 godine.

Na zakazanu sjednicu općinskog vijeća na dnevnom redu između ostalog nalazilo se i nekoliko točaka veoma bitnih za sve branitelje i žitelje općine Kupres. Obratili smo se prije sjednice općinskog vijeća Kupres gospodinu Pavlici predsjedniku OV-a i prijavili nazočnost članova Udruge i zamolbu da nam se dopusti govoriti za određene točke koje su na Dnevnom redu sjedice vijeća općine.

U jednoj od točaka dnevnog reda a vezano je za utrošak novčanih sredstva za obnovu obiteljskih kuća u kupresu za period od 1995 godine do danas, gdje su javno u materijalima prikazane zastrašujuće novčane brojke koje su utrošene u obnove obiteljskih kuća ,želeći iznijeti stav Udruge ,stav branitelja da je počinjen strahoviti kriminal od strane pojedinaca i da je navedeno potrebito istražiti,od strane pojedinaca iz općinskog vijeća traženo je da se zabrani govoriti predsjedniku Udruge, i zamjeniku predsjednika udruge i po prvi put nakon 17 godina djelovanja vijeća i izlaska za govornicu tko god je htio,obraćao se je,ali nama braniteljima zabranjeno je govoriti.

I što je poražavajuće,prilikom izglasavanja vijećnika da se oduzme pravo Udruzi da iznese svoje stavove 4 vijećnika su bila ZA da se dozvoli izlaganje,nitko protiv i ostali iz vladajuće koalicije suzdržani,,doista se ovo zove demokracija. Zabranjeno je govoriti onima koji su ostvarili slobodu,onima koji su dali svoj život na raspolaganje za ovu Kuprešku zemlju,onima koji su dali mandate vijećnicima i načelniku da vode i upravljaju ovom općinom/kao birači/,Nisu nam dopustili da tražimo od Općinskog vijeća da ne rasprodaje kuprešku zemlju u dugogodišnji najam dok se ne napravi plan gospodarenja općim dobrom ,kako kaže zakon,u vlasništvu općine a navedeno opće dobro je i naše dobro, i dobro naše djece.

Ne možemo ostat nijemi i pognuti glave i gledati kako se raseljavaju Kuprešaci,općina tone u ponor bez povratka a braniteljima se oduzima pravo riječi. Branitelji neće posustati,branitelji će opet stati rame uz rame i boriti se za svoj kupreški narod i boriti se na načelima demokracije i vladavine prava.

Predsjednik udruge Marijan Rebrina