Kupreško skijalište i ove godine iznimno popularno odredište

Kupreško skijalište i ove godine iznimno popularno odredište
No, ljubitelji ovog godišnjeg doba snijeg jedva čekaju i svoje slobodno vrijeme uglavnom koriste za odmor uz zimske sportove. Ovih dana Kupres je jedno od glavnih skijaških odredišta na širem području naše regije.

U hladnim zimskim danima, dok je puno toga pusto i uspavano, Kupres zaživi. Udaljen samo nekoliko minuta vožnje od magistralne ceste, kupreško skijalište glavni je razlog što brojni ljudi iz naše, ali i susjednih zemalja zimuju upravo na Kupresu, donosi Naša TV.

Osim skijaških staza, ovaj moderno opremljen centar ima široku ponudu.

Funkcioniranje samog centra uvelike ovisi o zimskim uvjetima. Nerijetko se uz pomoć snježnih topova proizvodi umjetni snijeg. Sezona je službeno otvorena na Novu godinu, što je privuklo brojne turiste.

I dok uz dnevno i noćno skijanje skijaši uživaju na vrhunskim stazama, za one koji to tek žele postati tu je škola skijanja.

Zimi snijeg, ljeti svježina, na proljeće i jesen netaknuta priroda Kupresa, sve to začinjeno je bogatim sportskim i rekreativnim sadržajima. Zbog toga i brojne sportske ekipe na pripreme često dolaze upravo na Kupres.