Kupres: Vratit će se Ivan s 1000 momaka

Kupres: Vratit će se Ivan s 1000 momaka

...potekla je ideja za povijesnim okupljanjem 1000 Ivana upravo u ovom živopisnom bosansko-hercegovačkom krajoliku odakle su i potekli stihovi poznate pjesme „Vratit će se Ivan s 1000 momaka".

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas da nam date svoju podršku u pokušaju obaranja svjetskog rekorda u najvećem broju ljudi istoga imena okupljenih na jednome mjestu, a koje će se održati u nedjelju, 30. srpnja 2017. godine, s početkom u 13:30 sati, na Gradskom stadionu HNK Kupres,
Blajburških žrtava 1, Kupres (BiH).

Okupljanjem 1000 Ivana na jednom mjestu cilj je također promovirati obiteljske i duhovne vrijednosti te obilježiti obiteljsku nedjelju blagoslovom i misom u Crkvi Svete Obitelji u 11 sati. Pokušaj obaranja svjetskog rekorda predviđen je u 13:30 sati, nakon čega će se održati svečani mimohod ulicama Kupresa te snimanje povijesne fotografije na gradskom trgu.

Od 16 sati počinje bogat kulturno-umjetnički program, a redom će nastupiti Mate Bulić, Folklorna skupina „HKD Napredak", KD „Kupreški momci", Glazbeni sastav „Versi", Bruno Baković, Mirko Švenda-Žiga, Tamburaški sastav „Đeram", Dražen Žanko i Marko Perković Thompson.

Sve dodatne informacije o bogatom programu povodom pokušaja rušenja najpoznatijeg rekorda na svijetu možete pronaći na internetskoj stranici http://1000ivana.com/.