Kupres: U Sportsko rekreativnom centru ‘Adria-ski’ najviše gostiju iz Hrvatske

Adria-ski , Kupres, Kupres, skijanje
To se posebno vidi na popunjenom parkingu Hotela Adria-ski gdje među automobilima i autobusima dominiraju hrvatske registracijske oznake iz dalmatinskih gradova, ali i Zagreba i Slavonije.

- Zimska turistička sezona službeno je započela na Novu godinu kada su stvoreni osnovni preduvjeti za umjetno osnježivanje topovima za proizvodnju vještačkog snijega i njegovim pokrivanjem skijaških staza „S" i „Vuk" - kazao je Feni vlasnik Sportsko rekreativnog centra "Adria-ski" Zvonko Bagarić te dodao kako na uređenim skijaškim stazama ima oko 35 cm snijega.

Naglasio je kako snijega na stazama ima dovoljno te da će, bez obzira na prirodne padavine, topovi za dodatno osnježivanje raditi do kraja veljače kako bi staze bile popunjene, a skijališta otvorena i u travnju.

Kada je riječ o cijenama, Bagarić ističe kako se cijene smještaja i drugih usluga nisu se bitno mijenjale unatrag pet godine te su dosta povoljnije u odonosu na druge europskih centre.

Cjelodnevna karta za uporabu ski liftova i uređenih staza za odrasle osobe iznosi 30 maraka, poludnevna 23, a za djecu 23 i 17 maraka.

Inače, ovo skijalište raspolaže s pet ski-liftova, četvorosjedom u dužini od 1850 metara, jednom sjedešnicom (dvosjed) u dužini od 980 metara, dvijema "sidro" vučnicama u dužini od 1080 i 1150 metara, te jednim baby liftom dužine 300 metara.

Osim u restoranu Ognjišta koji se nalazi u sklopu Hotela Adria ski i nudi tradicionalna kupreška jela, u uporabi je i restoran „Motel Tikvice" na vrhu skijališta, kazao je Bagarić, dodajući kako se u sklopu hotela nalazi škola skijanja s dvadesetak učitelja.

Inače, na Kupresu se tijekom sezone mogu vidjeti mnoga poznata lica iz društvenog i političkog života, poput hrvatskog pjevača Marka Perkovića Thompsona koji svake godine sa svojom obitelji posjećuje ovo mjesto.

On je za Fenu kazao kako uživa na Kupreškoj visoravni gdje se druži s prijateljima i domaćinima te da više puta godišnje posjećuje to mjesto.

Thompson je najavio i jednu manifestaciju koja će se dogoditi na dan posvete Crkve sv. Obitelji na Kupresu pod nazivom "1000 (tisuću) Ivana".

- Kako je jedna od mojih pjesama ‘Moj Ivane' nastala na ovim prostorima zajedno sa Zavičajnim klubom ‘Kupres', odlučili smo u zadnjoj nedjelji u srpnju ove godine skupiti tisuću osoba koje nose ime Ivan, Ivica, Iko, Ivek i sl. na jednom mjestu te time milenijskom fotografijom, kao i druženjem obilježiti taj dan - kazao je Thompson.

Fena