Kupres: Strojevima za čišćenje nedostaje goriva

Kupres, snijeg, nepogoda
Rad Općinskog stožera civilne zaštite je aktiviran u cilju deblokade 35 naseljenih mjesta koliko ih ima na području općine Kupres gdje su angažirani svi raspoloživi strojevi te ljudstvo na saniranju nastalog stanja.

- Trenutno na terenu angažirano jedanaest strojeva na raščišćavanju snijega u svim pravcima i jedno specijalno vozilo (Ratrak) za hitnu dostavu i eventualni prijevoz u hitnim slučajevima. Deblokirano je područje užeg grada, navodi se u priopćenju te da probleme u čišćenju snijega i snježnih nanosa, koji mjestimično dosežu visinu preko četiri metra, ovih dana zadaje i jak vjetar koji neprestano puše i stvara nove nanose.

- U Općini Kupres trenutno nedostaje pogonsko dizel gorivo za radne strojeve, kao i lož ulje za zagrijavanje bolnice, osnovne i srednje škole, te gorivo za potrebe građanstva. Strojevi rade i na deblokadi prometnih pravaca (M-16) Kupres - Bugojno, Kupres- Šujica i (R-415) Kupres - Šipovo, navodi se u priopćenju općinskog stožera.

Problemi mještana Kupresa su i u opskrbi vodom za piće koji su prouzrokovani dugotrajnim niskim temperaturama, čestim smrzavanjima vodovodnih instalacija, što dovodi do pucanja cijevi i nepotrebnih gubitaka vode.

Iz Stožera ističu da je stanje na području Općine Kupres veoma ozbiljno, posebno ako se imaju u vidu najave meteorologa za nove snježne padavine i niske temperature koje se predviđaju narednih dana.

Imajući u vidu predviđena sredstva u proračunu Općine Kupres za ove namjene, napominje se da bez pomoći šire društvene zajednice, općina Kupres neće moći savladati novonastalu situaciju, stoji u priopćenju kojeg je potpisao zapovjednik stožera, općinski načelnik Stjepan Herceg.


bitno.ba