Kupres: Snijeg spašava zimsku turističku sezonu

Prema informaciji iz hotela "Adria-ski", na Kupreškoj visoravni od petka ima više od 30 centimetara snijega, što je privuklo mnoge ljubitelje skijanja iz Dalmacije i BiH, koji će ovaj vikend provesti na terenima centra na kojima su u funkciji dva ski-lifta, jedan dvosjed i jedan četvorosjed.

"Zbog visokih temperatura i nedostatka snijega u većem dijelu siječnja ovogodišnja zimska turistička sezona na Kupreškoj visoravni, kao i u ostalim zimskim centrima u BiH, bila je dovedena u pitanje, a najavljene nove snježne padavine mogle bi bar donekle spasiti sezonu", rekao je direktor i vlasnik hotela "Adria-ski" Zvonko Bagarić.

Novi snijeg na Kupreškoj visoravni pao je u pravo vrijeme, jer će 26. i 27. siječnja na stazama centra Čajuša biti održano Četvrto međunarodno skijaško natjecanje u veleslalomu za muškarce i žene "Fis-kup Adria-ski 2011".

Organizatori ove manifestacije su Skijaški savez BiH i Skijaški savez "Herceg-Bosne", a riječ je o natjecanju na kojem skijaši ostvaruju norme koje su uslov za nastupe u kontinentalnom i Svjetskom kupu.

Na dvodnevnom Fis-kupu na Kupreškoj visoravni idućeg tjedna nastupiće oko 80 skijaša iz BiH i nekoliko europskih zemalja.

Srna