Dani kosidbe na Kupresu

I ove godine organizatori očekuju više desetina tisuća posjetitelja, koji će moći uživati u Viteškom natjecanju kosaca, Međunarodnim galopskim konjičkim utrkama, potezanju konopa, skoku u dalj s mjesta, kamena s ramena i pješačkim utrkama, izložbi starih zanata i rukotvorina…

Novi sadržaj ove godine je još jedna atrakcija, naime mladi entuzijasti paragliding kluba iz Kupresa organizirat će 03. i 04. srpnja, na prostoru ''Strljanice'', Međunarodno paragliding natjecanje u preciznom slijetanju.

Već petu petu godinu za redom, u okviru kupreških Dana kosidbe, održava se i CIOFF MEĐUNARODNI FESTIVAL IZVORNOGA FOLKLORA ''DANI KOSIDBE – KUPRES BiH 2010''. U periodu od 30. lipnja do 04. srpnja, koliko traje Festival, bit će održano pet koncerata u Kupresu, Bugojnu i Prozoru-Rama, a nastupit će 13 ansambala iz Mađarske, Turske, Hrvatske i BiH s preko 500 izvođača.

Festival će organizirat i okrugle stolove nakon svakoga koncerta, Etnografsku izložbu gostujućih društava, Etnografski muzej kupreškoga kraja, Izložbu slika „Kupreški krajolici“ splitskog slikara Ante Katunarića, posjet povijesnom lokalitetu Otinovci-Kupres te jednodnevni posjet hercegovačkim kulturno-turističkim destinacijama, Mostar, Počitelj i Međugorje.

livno-oline.com