KRENULA PRODAJA CVIJEĆA I SVIJEĆA Provjerili smo cijene uoči blagdana Svih Svetih

Cvijeće i svijeće
hercegovina.info

Pred nama su blagdan Svih Svetih i Dušni dan, vrijeme kada se s posebnim emocijama prisjećamo svojih najmilijih koji više nisu s nama. Osim molitve, na njihova posljednja počivališta ovih dana nosimo cvijeće i svijeće kojima ukrašavamo grobove. Tako je tradicionalno nekoliko dana ranije krenula prodaja istih, a danas smo i provjerili cijene. Prodavači nam kažu kako se one već tri godine nisu mijenjale.

Cvijeće i svijeće

"Cijene su iste kao i prošle godine i tu nema razlike. Ikebane, odnosno aranžmani od krizantema kreću se od 15 do 30 maraka. Cijena ovisi o tome je li u aranžman dodajemo drugo cvijeće, primjerice ruže i time ih obogatimo. Skuplje ikebane, one od 50 maraka rade se samo po narudžbi", kaže nam jedna od trgovkinja.

Cvijeće koje brojni ovih dana također kupuju su lončarice. Njihova cijena nešto je jeftinija.

Cvijeće i svijeće

"Tri godine cijena je ista, ništa se nije mijenjalo. Male lončarice prodaju se po 5, srednje po 7 i velike po 10 maraka", govori nam vlasnik jedne trgovine

Pitamo ga je li već krenula prodaja.

"Što se tiče domaćih kupaca ne još, očekujemo da će krenuti za vikend, ali mogu reći kako dosta prolaznika iz Hrvatske koje put vodi ovim putem nerijetko stanu kupe cvijeće", govori nam ovaj trgovac.

Cvijeće i svijeće

Što se tiče svijeća i njih ima različitih vrsta i veličina. Njihova cijena kreće se od 1,5 KM koliko iznose one najmanje i najjednostavnije, do onih najvećih čija je cijena 10 maraka po koliko ih prodaju hercegovački trgovci.