VIDEO  Izgradnja spojne ceste u Čitluku donosi i bolje uvjete rada škole nogometa NK Brotnjo

Rušenje starih svlačionica NK Brotnjo
Događajnica

U Čitluku je u tijeku izgradnja projekta spojne ceste na lokaciji Bare koja je odavno planirana. Ista prolazi pored kanala, odnosno uzdužnim istočnim dijelom pomoćnog terena stadiona 'Bare' dužine nekih 100 metara i širine oko 12 metara čime se smanjuju dimenzije aktivne trenažne površine. Posebno je zanimljivo, za ranije brojne generacije nogometaša Brotnja, što je trasa ceste planirana tako što se ruši objekt stare svlačionice kluba, odnosno kultni objekt tada popularna i moderna "Klubana" koja je izgrađena 1977. godine kao potreban i vrijedan objekt.

Rušenje starih svlačionica NK Brotnjo

Ostalo je zabilježeno da je završetak radova i samo otvaranje obilježeno svečanošću i odigravanju prijateljske utakmice NK Brotnjo i NK Borac Čapljina. I danas postoji slika svih aktera te utakmice pred svlačionicom. 

Rušenje starih svlačionica NK Brotnjo

Zanimljivost da je tu utakmicu igrao po prvi put u NK Brotnju Predrag Jurić Peda kasnije prvi nogometaš profesionalac ponikao u NK Brotnjo koji je nastupao za Dinamo, Velež, Gošk Dubrovnik, špsnjolski Burgos...

Važno je i napomenuti da je klub prestao igrati na starom igralištu iza Općine 1974. godine, te je do izgradnje navedene svlačionice 1977. godine  i uređenja terena u sadašnjim gabaritima svoje domaće utakmice morao igrati u Ljubuškom, a zbog tih problema čak je jedno vrijeme kratko zamrznuo natjecateljski status.

Rušenje starih svlačionica NK Brotnjo

Stara svlačionica se koristila za potrebe kluba sve do 2000-tih godina kada je izgrađen moderan stadion Bare, a na ponos i radost svih Brotnjaka posebno nogometaša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Radi značenja sportskih površina za obuku i treniranje velikog broja djece i mladih, HNK Brotnjo-Čitluk i ŽNK Brotnjo se raduju da će navedenim projektom doći do uklanjanja ranije izgrađenog zapadnog zida, tada planiranog u sklopu izgradnje manje tribine, čime bi se povećala širina pomoćnog terena na optimalnih pedesetak metara, ali i teren popravio i cjelokupno igralište primjereno ogradilo s poboljšanom sadašnjom rasvjetom. Ostaje za budućnost razmišljati o pokretanju projekta ugradnje umjetne trave čime bi se trajnije povećali uvjeti rada. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.