FOTO/VIDEO  'Hodnja mira' stigla u Međugorje, isticali se Ukrajinci koji su molili za mir u svojoj zemlji i prestanak rata

Međugorje,hodnja mira,hodočasnici
Hercegovina.info

Tradicionalna 'Hodnja mira' koja je jutros u 6 sati ispred samostana svetog Ante na Humcu krenula ka Međugorju, pred crkvu svetog Jakova stigla je nešto prije 10 sati. Tisuće vjernika u koloni su molili i pjevali za mir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Posebno su se isticali Ukrajinci i njihove zastave. Nosili su i natpise "Pray for Ukraine" te molili za mir i prestanak rata.

Međugorje,hodnja mira,hodočasnici

Vidjeli smo i brojne koji su nosili majice u ukrajinskim bojama.

Međugorje,hodnja mira,hodočasnici

Na čelu kolone bio je međugorski župnika fra Marinko Šakota uz svećenika iz cijelog svijeta. Po dolasku ispred crkve u Međugorju održan je blagoslov s presvetim. Cijela 'Hodnja' je praćena policijskim službenicima koji su regulirali promet i pazili da sve protekne u najboljem redu.

U pripravnosti su uvijek i pripadnici GSS-a koji brinu o sigurnosti hodočasnika, a od Humca do Međugorja ljudi su ispred svojih domova stavljali vodu kako bi se vjernici osvježili s obzirom na veliku vrućinu.

Međugorje,hodnja mira,hodočasnici

Danas će se održati još jedno hodočašće u kojem će vjernici u Međugorje doći pješice. Župljani Čitluka u 16:30 krenut će ispred svoje crkve Krista Kralja u Čitluku te će u koloni doći na Brdo ukazanja, kako su to činili proteklih devet nedjelja.

Središnje misno slavlje, večeras na uočnicu 41. obljetnice ukazanja od 19 sati predvodit će župnik s Humca fra Ljubo Kurtović.

U Međugorju prema podacima iz Ureda informacija Međugorje borave hodočasnici iz 17 zemalja svijeta; SAD-a, Italije, Poljske, Francuske, Austrije, Irske, Njemačke, Ukrajine, Slovačke, Engleske, Mađarske, Koreje, Portugala, Libanona, Švicarske, te domaći iz BiH i Hrvatske.