HERCEGOVINA Djeca uz druženje i učenje na pet dana ostala bez mobitela

HERCEGOVINA Djeca uz druženje i učenje na pet dana ostala bez mobitela
Elpida

Ljetni kamp engleskog jezika u Sport centru Međugorje u organizaciji udruge 'Elipda' iz Mostara održao se u razdoblju od 12. do 16. srpnja, a organizatorice i polaznici su sa 'Kampa učenja engleskog jezika' ponijeli nova znanja i lijepe uspomene.

Kamp je osmišljen kao kombinacija učenja engleskog jezika i boravka u prirodi, sportskih, te raznih kreativnih aktivnosti. Petodnevno druženje djece uzrasta od 8  do 12 godina uz profesoricu engleskog i hrvatskog jezika Adrianu Zorić i organizatoricu Antonelu Vučić, uspješno se završilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja za kamp engleskog jezika uz sportske aktivnosti  javila se nakon ankete koja je provedena među djecom uz pitanje 'Vole li školu?' na kojoj su rezultati bili poražavajući i većina djece je odovorila kako ne voli učiti, niti ići u školu. To je bio alarm da se ove dvije Mostarke ispred udruge 'Elpida' aktiviraju, te ponude djeci Hercegovine nešto novo što im je zanimljivo.

Ono što je u cijeloj priči najbitnije jest da su djeca tijekom svog petodnevnog boravka u Sport centu u Međugorju bila bez mobitela i ekrana, koji danas uvelike zadaje glavobolje mnogim roditeljima. Iako posao brige o djeci i konstantnom prisustvu i pažnji tijekom pet dana je poprilično zahtjevan posao, na kraju uspješnog kampa je zadovoljstvo beskrajno, a srca puna.

"S obzirom da je ovo naš prvi projekt ovog tipa mi smo više nego zadovoljne, ali i ohrabrene sjajnim reakcijama djece i njihovih roditelja. Nadamo se da će 'Kamp učenja engeskog jezika kroz sportske aktivnosti' postati naša tradicija svake godine", poručile su organizatorice iz udruge 'Elpida'.