HERCEGOVAČKI FRIZERI Popravljamo "korona frizure", a inspekcije se boje više nego virusa

frizeri , berberi, frizerski saloni
Ilustracija

Frizerski saloni nakon popuštanja mjera među prvima su krenuli s radom već 1. svibnja. Već mjesec dana vraćaju se u normalu, doduše s posebnim mjerama koje su im propisane od strane Stožera.

Pune ruke posla imaju. Kažu kako su mušterije jedva dočekale otvaranje salona.

"Šišanje u koroni je bilo obavezno. Koga nije ošišao član obitelji ili neki ugledni i poznati frizer, onda su tu radile nula, kec i dvica, najčešće nula. Žene su se također trudile da svojim muškarcima budu frizerke, tako da ispravljamo već drugo šišanje u nizu, a pojedine ne možeš ni ispraviti. Tako da su mušterije jedva dočekale da otvorimo vrata.

Kako ste se prilagodili na sve promjene?

"Pa nije se puno toga promijenilo. I prije sam osobno naručivao mušterije telefonski kako ne bi bilo zadržavanja. Jedina razlika je to što su sada postroženi uvjeti. Tu je dezinfekcija na ulazu, distanca od dva metra. Mi kao odgovorni frizeri koristimo rukavice, maske i vizir i nosimo jednokratnu odjeću koju bacamo kad pođemo kući. Moram još reći kako je obavezno pranje kose prije i nakon šišanja", kaže nam Jure Kordić, vlasnik salona u Međugorju.

Damir Damac Ćorić poznati brico iz Širokog Brijega nije poput Jure radio telefonske narudžbe, no sada mora.

"To je razlika. Nisam do sada imao tu praksu, šišao se kako tko dođe. No mislim kako mi je to dosta olakšalo, pa ću početi to prakticirati za stalno. Što se tiče mjera, malo je neobično ali ništa strašno, navikne se čovjek brzo na sve. Tu su rukavice, maska, jednokratni ručnici", kaže Damac za hercegovina.info.

Vlasnik salona "Cut & Fly"  u Ljubuškom Blaženko Bokšić kaže da se posljednjih tjedan dana vidi pad.

"Mogu slobodno reći da osobno posljednjih dana imam pad od nekih 30 posto manje mušterija. Koji je razlog tomu ne znam. Od 4. svibnja dvadeset dana je bilo posla preko glave. Ali sam i u tim trenutcima govorio da još nije pravo vrijeme za reći da li je korona utjecala na naš posao."

I Blaženko se pridržava svih mjera.

"Sve po propisima. Imam vizir, maske, rukavice, i ostale potrebne stvari za dezinfekciju. Nije da se osobno bojim korone, više se bojim inspekcije", kaže uz smijeh.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.