Sukob u Posušju: Gastarbajterov sin nožem ranio tri Posušaka

Vrhunac tog obijesnog pira je sijevanje noža u ruci jednog Imoćanina, koji je u samo nekoliko vještih poteza ubo čak trojicu Posušaka. Iz mostarske bolnice nam potvrđuju da je riječ o Josipu Vranjkoviću (32), Peri Milošu (25) i Ivanu Tomiću (32).

- Prvi ima tešku ubodnu ranu ramena, a drugi trbuha. Nakon operativnog zahvata, obojica su trenutačno u stabilnom stanju. Treći je naknadno otpušten iz bolnice, a ima teške posjekline na rukama - neslužbeno se spominje iz SKB Mostar. Oni su se našli na oštrici gastarbajterskih sinova koji su nakon sukoba pobjegli, ostavivši skupocjeno vozilo mercedes ispred ove diskoteke. Kako bi osvetili teško ranjene prijatelje, preostala skupina Posušaka htjela je razbiti i zapaliti to vozilo vrijednosti čak 100.000 eura, ali ih je u tome jedva spriječila pristigla policija. Gotovo dva sata su nasrtali na bijela sjajna kola, njemačkih oznaka, a sve do svanuća se nije znalo tko su famozni bogati Imoćani, koji za samo jednu noć provoda potroše prosječnu ovdašnju plaću,

- Tko su ti momci? Kad im više nije do ‘ića i pića', ostatak prosipaju po onima koji im se nađu na putu. Pri tome ih redovito ‘počaste' pogrdnim riječima, a nerijetko i pokojim udarcem. No, jučerašnja noć im je bila očito iznimka- govorili su ljutiti Posušaci. Kada se već razbistrila čitava situacija, trojica Imoćana su s ključem došla po svoje pa ih je policija i uhitila. Radilo se o Branimiru Malenici (31), bratu vlasnika mercedesa, kao i Dinu Kujeviću (27) te studentu Teu Đuzelu, koji je, nakon ispitavanja pušten kući. Prvu dvojicu se sumnjiči za nasilničko ponašanje, a još se traga za Branimirovim bratom Tomislavom, kao i još nekoliko Imoćana. Istraga bi trebala otkriti što je zapravo pošlo po zlu u vrijeme fajronta.

VLM