"Simfonija boja" Sanele Milićević, mlade slikarice iz Brotnja

Sanela Milićević, slikarica
...Bez obzira na formalno slikarsko obrazovanje može se prepoznati njezin umjetnički izričaj koji je nadišao okvire hobija. Osnove likovnih tehnika je izučavala kod akademskih slikara na raznim tečajevima crtanja i slikanja u galeriji "Art" u Ljubuškom i galeriji "Michelangelo" u Mostaru.

Ova mlada Broćanka nije opterećena vlastitom pozicijom i ulogom na likovnoj sceni što joj omogućava da ostane vjerna svom izboru i tehnikama koje bira po želji i radoznalim izletima u razne stilove, ne osvrćući se previše na recentne slikarske stilove.

Koristi se raznim slikarskim tehnikama kao što su akrilik, suhi pastel, ugljen i ulje, ali ipak najčešće bira ulje kao medij kojim nastavlja stvarati radove. Baveći se slikarstvom koji s godinama iz hobija prerasta u zanimanje, Sanela u svom opusu ima velik broj završenih slika koje se nalaze u privatnim kolekcijama. Inspiraciju za radove nalazi u raznim motivima, tako da se može pohvaliti brojnim slikama s motivima pejzaža, mrtve prirode, kao i motivima iz sakralnog života te portretima.


Velik broj slika naslikala je na osnovu reprodukcija renomiranih likovnih umjetnika. Dugogodišnje iskustvo, upornost, velik trud i rad dovodi do odličnih rezultata koji su vidljivi kroz sama slikarska djela ove umjetnice, a koja su predstavljana na izložbama u galeriji "Kraljice Katarine Kosače", galeriji "Michelangelo" i galeriji "ART".


Osim što izlaže u raznim galerijama, svoj slikarski životopis upotpunjava izlažući svoje radove na umjetničkoj večeri tokom ljetnog „Evergreen fest-a 2013" zajedno s ostalim Broćanskim kreativcima.

Njezin dugogodišnji rad je naišao na dobar prijem kod ljubitelja likovne umjetnosti. Svakodnevno slikanje svjedoči da slikarstvo nije pitanje trenutnog interesa i hobija već područje u kojem Sanela Milićević nastoji pronaći i potvrditi svoju umjetničku osobnost.

Sanela poručuje: „Kad budete donosili sud o slikama imajte na umu da se iza svega što vidite krije vrijedan rad i iskrena ljubav prema slikarstvu."

Brotnjo.info