Komemoracija u spomen na Božu Gagru

božo gagro, Bože Gagro, Bože Gagro, AK Brotnjo, godišnjica

Brojni dužnosnici, predstavnici sportskih klubova Brotnja i susjednih općina, predstavnici Sportskog saveza Grada Mostara, članovi Atletskog kluba „Brotnjo", štovatelji lika i djela pokojnog Bože Gagre okupili su se na komemoraciji da odaju počast ovom istinskom čovjeku i sportskom djelatniku. 

 

Od Bože su se oprostili sportska novinarka Tanja Vučić, načelnik Ivo Jerkić, predsjednik Atletskog kluba „Brotnjo" Marin Barbarić, prof. Emil Raspudić, tajnik Sportskog saveza „Brotnjo" Milorad Prusina i u ime članova AK „Brotnjo" Marija Tomić

Govoreći o pokojnom Boži Gagri, predsjednik Atletskog kluba „Brotnjo" Marin Barbarić kazao je: „On je bio taj koji je pokrenuo klub, napravio atletsku stazu, doveo bosanskohercegovačku i hrvatsku atletiku u Brotnjo. U svome radu bio je samozatajan ali njegova djela su dokazivala o kakvom se čovjeku radi. Bila mi je čast poznavati Tebe i HVALA ti za sve što si podario svome Brotnju", kazao je Marin Barbarić.

Od Bože se oprostio načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić.

"Poštovani i dragi prijatelji, štovatelji lika i djela pokojnog Bože Gagre. Okupili smo se danas kako bismo odali počast istinskom sportskom djelatniku i velikom čovjeku. Tragična vijest da nas je u ponedjeljak oko 21.45 sati napustio Bože potresla je sve nas koji smo ga poznavali. Bože je bio čovjek koji je svjedočio svojim djelima. Koliko je volio atletiku i sport pokazao je 2005. godine kada je svojim sredstvima i uz pomoć nekolicine ljudi utemeljio  Atletski klub Brotnjo. Zahvaljujući Njemu Brotnjo je postao hram atletike, mjesto gdje se rađaju vrhunski sportaši i šampioni. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag i kao veliki humanitarac i kao sportski djelatnik. Dragi Bože, hvala Ti za sve što si učinio broćanski sport - kazao je načelnik Jerkić.
 

O uspjesima AK „Brotnjo" i onome što je Bože uradio za taj klub svjedoči i knjiga prof. Emila Raspudića „Bože Miletić - od Lipna do sportskih arena". Prof. Raspudić je istaknuo kako je njegovom smrću nastao veliki gubitak za cijelo Brotnjo i šire.
Pokojni Bože, radio je puno, nesebično je davao sve od sebe: svoju veliku stručnost, potporu, toplu riječ, pobuđivao je svuda oko sebe jednu neponovljivu ljudsku toplinu i prijateljstvo i to podjednako prema svim generacijama. Posebno je volio mlade. Za njih je izgarao, za njih je živio. Napustio nas je čovjek široka i otvorena srca, tih, nenametljiv, samozatajan, čovjek od malo riječi, ali velikog srca i grandioznih djela, uzor plemenita i dobra čovjeka", kazao je prof. Raspudić.

U ime Sportskog saveza „Brotnjo", sportskih klubova od Bože se oprostio tajnik Sportskog saveza Milorad Prusina.

Iznenadna i tragična smrt našega Bože, atletičara, zaljubljenika u atletiku, sportskog djelatnika, predstavlja veliki gubitak za sportaše i cjelokupni broćanski sport. Pomalo samozatajan i nenametljiv do jučer je bio s nama, a posebno na stadionu "Bare" koji mu je postao drugi dom. Bože je bio primjer čovjeka koji je rano zavolio sport, posebno atletiku. U jednoj osobi bio je spoj bivšeg sportaša, sportskog djelatnika i sportskog pedagoga. Sada kada našega Bože više nema, i moramo iznaći snage da nastavimo njegov projekt upravo radi njegovih djela i ljubavi koju je davao atletici i radi naših mladih šampiona."
 

U ime članova AK "Brotnjo" od Bože se oprostila  Marija Tomić. Zahvalila je Boži na svemu što je učinio za njih kazavši kako će on uvijek biti u njihovim srcima.

citluk.ba/brotnjo.info