FOTO  Krv darovalo 40-ak čitlučkih srednjoškolaca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budući da se akcija provodila pod simboličnim nazivom „Kap krvi – izvor života“, ne čudi što se za nju prijavilo 40-ak punoljetnih čitlučkih srednjoškolaca i nekoliko profesora s ravnateljem Velimirom Pinjuhom na čelu, koji je krv dao 22. put.          

Treba istaknuti da je redovito i masovno uključuju čitlučkih srednjoškolaca u svaku akciju dobrovoljnog darivanja krvi, prije svega rezultat razvijene svijesti kod učenika da je krv nezamjenjiva tekućina u spašavanju života oboljelim i unesrećenim osobama, ali i tome što se svaka akcija vrlo dobro propagira i organizira.

Od Mladena Čilića, voditelja Crvenog križa Čitluk, doznali smo da se u Čitluku svake godine organiziraju dvije akcije darivanja krvi za srednjoškolce te dvije za ostale pučane Brotnja. 

- Uvijek nam je drago doći u Čitluk jer je odaziv za ovu plemenitu akciju jako dobar. Redovito nam se javljaju osobe koje su krv davale i prije, ali ima i onih koji krv daruju prvi put. Naše su akcije najbolji dokaz da su Brotnjaci doista plemeniti ljudi – rekla nam je prim. dr. Jadranka Knežević, voditeljica Odsjeka za kolekciju krvi pri Zavodu za transfuzijsku medicinu SKB Mostar.

Mile PAVLOVIĆ/brotnjo.info