U tijeku procjena šteta od poplava u općini Čapljina

jedno za procjenu šteta na gospodarskim i stambenim objektima, a drugo za procjenu šteta u poljoprivredi. U postupak procjene šteta uključena su i povjerenstva mjesnih zajednica u kojima su pričinjene štete.

Kako bi se postupak procjene ubrzao, pomoćnik načelnika za poljoprivredu i zaštitu okoliša Ivan Merdžan apelira na članove povjerenstava mjesnih zajednica uključene u projekt da ubrzaju posao i podatke dostave općinskom povjerenstvu, koje bi onda idućeg tjedna trebalo započeti provjeru i konačno utvrđivanje šteta. Nakon toga, prema riječima gospodina Merdžana, uslijedit će obrada podataka. Rad dvaju povjerenstava - jedno formirano od stručnjaka iz oblasti poljoprivrede a drugo iz oblasti urbanizma i graditeljstva - na kraju će sumirati Središnje povjerenstvo za procjenu šteta od poplava općine Čapljina

Što se pak pomoći tiče, za sada postoje samo obećanja. Uglavnom, i vizualno je očito da će štete biti ogromne, prema gruboj procjeni čak 4 do 5 milijuna maraka. Međutim, trebat će ipak pričekati konačan izvještaj kako bi se ustvrdilo što je gdje i na koji način stradalo.

Dušan Musa  | ČAporta